Musorujsag
Élő Eredmények

Ralf Schumacher szerint Vasseur vonzóbbá teheti a Ferrari Hamilton számára

Ralf Schumacher szerint Vasseur vonzóbbá teheti a Ferrari Hamilton számára

GPFans
A TV-s szakértőként dolgozó Ralf Schumacher úgy érzi, Frédéric Vasseur jelenléte vonzóbbá tehet a Ferrarit a csapattal szóba hozott Lewis Hamilton számára, ugyanakkor nem hiszi, hogy a hétszeres bajnok elhagyja a Mercedest.

A héten felmerült, a Ferrari ajánlatot tett Lewis Hamiltonnak, kinek szerződése 2023 végén jár le jelenlegi csapatával, a Mercedesszel. A hétszeres bajnok állítólag a márka első emberével, John Elkann-nal egyeztetett, aki állítólag nagyon komoly pénzt ígér a brit klasszisnak. Ami a csillagosokat illeti, a csapatvezető, Toto Wolff eközben állítja, Hamilton kitart mellettük.

Mivel a széria legsikeresebb csapatáról és a mezőny legeredményesebb versenyzőjéről van szó, a téma hamar felkapottá vált, és több szakember is kifejtette róla véleményét. Így tett a német Sky Sportsnál dolgozó ex-versenyző Ralf Schumacher is.

Frédéric Vasseur (Fotó: Ferrari)

Ő rámutatott, a Ferrari új csapatvezetőjének, Frédéric Vasseurnek a jelenléte vonzóbbá is teheti az istállót Hamilton számára, a francia ugyanis jó kapcsolatot ápol a versenyzővel. „Ami a Ferrari mellett szólhat az Hamilton hosszú és szoros kapcsolata a csapatfőnökkel” – kezdte. „A francia a gokartos időkben is a csapatfőnöke volt már, majd Hamilton a juniorszériákban is versenyzett nála.”

Schumacher ennek ellenére nem hiszi, hogy Hamilton távozik a Mercedestől, hiszen jelenlegi főnökével, Toto Wolff-fal is nagyon szoros és jó kapcsolatot ápol, az előző években pedig a csapat és a márka emblematikus alakjává vált.

„Szoros, bizalmi kapcsolatot ápol Totóval. Ezért nem hiszek a váltásban. Valószínűnek tartom, hogy Lewis a Mercedesnél marad. Nem lesz fiatalabb és a csapattársa, George Russell kemény kihívás elé állítja. Nem hiszem, hogy emiatt feladná az otthonát a Mercedesnél, vagy veszélyeztetné a céggel való jövőbeli együttműködését. Főleg, hogy a csapatvezető kijelentette, hogy a szerződéshosszabbítás Lewisszal csak formaság” – zárta gondolatát.

Toto Wolff és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)
Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak