Musorujsag
Élő Eredmények

Saját sokszor elsütött frázisával szúrt oda Hamiltonnak Alonso…

Saját sokszor elsütött frázisával szúrt oda Hamiltonnak Alonso…

Racing News 365
Fernando Alonsót arról kérdezték, mi lenne a helyes karrierlépés Lewis Hamilton számára. Klasszikust idézve adott csattanós választ…

Az imolai verseny elmaradása után Lewis Hamilton ferraris jövője vált az egyik slágertémává a Forma–1-ben. Brit és olasz források boronálták össze a hétszeres világbajnokot a neki állítólag már ajánlatot is tevő vörösökkel, s így újra találgatás indult arról, megy vagy marad-e a brit a Mercedes-szerződésének év végi lejárta után.

Noha a csapatváltásoknak nem ő a legnagyobb mestere, Fernando Alonsót a monacói csütörtöki sajtónapon megkérdezték, ő mit tenne volt csapattársa helyében. Válasza kíméletlenre sikeredett…

„Fogalmam sincs. De ő mindig azt mondta, hogy együtt nyer és együtt veszít a csapatával. Szóval ha nem nyer, akkor maradnia kéne…”

– villantott frappáns választ a kétszeres világbajnok.

Hamilton legutóbb 2021-ben Szaúd-Arábiában nyert, a mostani az egész pályafutásának leghosszabb nyeretlenségi sorozata, és egyelőre kérdéses, mikor szakad meg.

Kapcsolódó tartalom

A csapatszellem fontosságát a fenti frázissal gyakran hangoztató brit a monacói sajtótájékoztatón cáfolta, hogy tárgyal a Ferrarival, sőt egyértelművé tette, hogy már nagyon közel kerültek az új szerződése aláírásához a Mercedesszel.

De aligha Alonso tanácsa fogja azt aláíratni vele…

Borítókép: Lewis Hamilton és Fernando Alonso (Fotó: XPB)

További tartalmak