Musorujsag
Élő Eredmények

Steiner: Egy nap biztos nyerni fog a Haas

Steiner: Egy nap biztos nyerni fog a Haas

F1 Nation
Magabiztosan tekint a jövőbe a százötvenedik Forma–1-es nagydíjhétvégéjére készülő Haas csapatvezetője, Günther Steiner, aki hiszi, hogy az istálló egy nap győzelmet is ünnepelhet a királykategóriában.

A Forma–1-es mezőny legfiatalabb csapata a hétvégén, Monte-Carlóban teljesíti százötvenedik hétvégéjét, ennek kapcsán pedig az alakulatot a kezdetek óta kormányzó Günther Steiner volt az F1 Nation podcast legutóbbi vendége. A szakember a műsorban jelezte, egyelőre nehezen tudja feldolgozni, hogy máris elérték ezt a mérföldkövet.

A beszélgetés során természetesen az istálló jövője is szóba került, Steiner pedig jelezte, magabiztosan várja a folytatást, és továbbra is bízik benne, hogy a Haas egy nap győzelmet is ünnepelhet a királykategóriában.

„Fel sem tudom fogni” – kezdte. „Nem vagyok a számok embere. Napról napra, versenyről versenyre élek. Vannak odakinn csapatok, akik sokkal többet teljesítettek már, mint mi, de ez a százötven nagydíj nem kevés. És ha arra gondolunk, hogy ez a legfiatalabb csapat, akkor ez bizony elmond valamit. Voltak magasságok és mélységek is. De ilyen az élet.”

Günther Steiner (Fotó: XPB)

„Jó menet volt, tisztességes menet, de még nincs vége. Csináljuk és megyünk tovább” – emelte ki a rutinos szakember, majd a célokkal és a tervekkel kapcsolatban megjegyezte, az F1 jellege miatt nagyon nehéz konkrét terveket készíteni és tartani azokat.

„Ha valaki indít egy vállalkozást, vagy egy ötéves terve. Ha belevágsz a motorsportba, akkor is kell egy ötéves terv. De mennyire reális ez? Nézd meg most az F1-et. Gondoltad volna öt évvel ezelőtt, hogy ekkora felhajtás lesz körülötte? Én őszintén mondom, hogy nem, nem hittem volna. Mondhatnám, hogy előre láttam, amikor belevágtunk, de nem így volt. Nem beszélek Gene (Haas) nevében, de szerintem ő is így volt ezzel. Nem hiszem, hogy ezt bárki megjósolta volna” – fogalmazott.

Persze ennek ellenére bízik benne, hogy jönnek majd a szép eredmények. „A jelenlegi cél az, hogy a tavalyi évhez képest előrelépjünk a konstruktőri bajnokságban. Ez ilyen egyszerű. Valamikor szeretnénk futamokat nyerni. Nem tudom, ez mennyire van messze, és nem fogok olyat mondani, hogy idén, vagy jövőre, de valamikor ez meg fog történni a Haasszal” – zárta gondolatát.

Kevin Magnussen (Fotó: XPB)
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak