Musorujsag
Élő Eredmények

Cunoda: Korai még arról találgatni, csatlakozom-e a Hondához

Cunoda: Korai még arról találgatni, csatlakozom-e a Hondához

PlanetF1
A mezőny egyetlen japán versenyzője, Cunoda Juki örömmel fogadta, hogy a Honda 2026-ban az Aston Martin partnereként gyári szinten is visszatér a királykategóriába, majd arra a felvetésre is reagált, hogy akár ő is bekerülhet majd csapatukba.

Jó ideje pletykáltak már róla, hogy a Honda az Aston Martin motorpartnereként vállal ismét komolyabb szerepet a királykategóriában, a héten pedig a felek hivatalosan is bejelentették, hogy az új erőforrásszabályok első évében, vagyis 2026-ban már együtt szerepelnek a királykategóriában. Erről egy sajtótájékoztató keretén belül tájékoztatták a nyilvánosságot.

Ezen Cunoda Juki neve is elhangzott, a japán versenyző ugyanis a Honda támogatásával került egyre feljebb a ranglétrán és lett az F1-es mezőny tagja, ennek köszönhetően pedig felmerült, hogy megfelelő jelölt lehet az istálló számára 2026-ra.

Ezt követően nem meglepő, hogy a Monacói Nagydíj sajtótájékoztatóján – ahol Cunoda is a meghívottak között volt – szóba került a japán és a Honda kapcsolata. A versenyző jelezte, örül a visszatérésnek, majd leszögezte, az esetleges csapatváltásával kapcsolatos találgatásokat túlságosan korainak tartja.

Fotó: XPB

„Nagyon izgatott vagyok a Honda visszatérése miatt” – fogalmazott az Alpha Tauri versenyzője. „Jó újra Forma–1-es környezetben látni őket. Egyértelmű, hogy kár volt a távozásukért egy olyan remek szezon után (mint a 2021-es volt)” – tette hozzá.

„Ez nagyon jó lesz nekik is. Szeretem a kihívásokat, amikbe belevágnak, és nagyon remélem, hogy az Aston Martinnal is sikeres szezont futnak majd” – magyarázta, mielőtt rákérdeztek az ő és a gyártó közös jövőjére. „Őszintén mondom, nem tudom, mit hoz majd számomra a jövő. Ez (2026) túl messze van még ahhoz, hogy gondolkozzam rajta.”

„Három év nagyon sok idő. Szóval, nem érzem, hogy most emiatt nagy nyomás lenne rajtam, mert három év alatt egyébként is sokat kell bizonyítanom. De jó, hogy jó dolgokat mondtak, mert az ember mindig ott akar lenni egy ilyen listán, hiszen ez azt jelenti, hogy bizonyítja a képességeit. De ugyanakkor itt van a Red Bull is, akik hosszú évek óta támogatnak engem és továbbra is a Red Bull kötelékébe tartozom” – hangsúlyozta.

Borítókép: Cunoda Juki (Fotó: XPB)

További tartalmak