Musorujsag
Élő Eredmények

Egyedi Gulf-festéssel a Williams három versenyen – a szurkolók dönthetnek!

Egyedi Gulf-festéssel a Williams három versenyen – a szurkolók dönthetnek!

Williams
Rendhagyó festést, festéseket leplezett le a Williams, de nem Monacóban fog velük versenyezni. A szurkolókat invitálták szavazásra.

Már a héten hírverést csapott a Williams akörül, hogy a Monacói Nagydíj első szabadedzése előtt valamivel készül. Mivel a hozzájuk idén csatlakozó Gulf olajcéggel közösen jelezték ezt, és a szponzor korábban már a McLarennel is véghez vitt efféle akciót, megindult a találgatás egy lehetséges egyedi festésről.

A csapat pénteken elő is állt új dizájnnal, mindjárt többel is. De nem a hercegségben köröző autóján, hanem egyelőre csak digitális formában. Egy rendahagyó akciót hirdettek ugyanis, melynek lényege, hogy a szurkolók szavazhatnak, a javasoltak közül melyik egyedi Gulf-festéssel versenyezzenek három későbbi idei nagydíjhétvégén.

A csapat a hivatalos honlapján prezentálta az új festéseket, melyek mindegyike a híres Gulf-színekben, világoskékben és narancssárgában pompázik. Négy eltérő dizájn van, melyeket megversenyeztetnek egymással. Az első párosításnál június 4-én zárul a szavazás. A voksolás három körös lesz, a végső befutó pedig a Szingapúri, a Japán és a Katari Nagydíjakon fog versenyezni.

A mostani két festés közül az egyik a Gulf hagyományos dizájnját jeleníti meg, a másik egy modernebb újraértelmezés. James Vowles csapatfőnök és Alexander Albon elárulták, nekik a hagyományosabb verzió tetszik jobban. „Az örökség fontos. Én egyszerű ember vagyok, szeretem a letisztult vonalakat” – indokolt a versenyző, aki kiemelte, a sisakfestése is egyszínű manapság.

Vowles hozzátette, a tradicionális festés elsősorban a Gulf múltját idézi meg, a GT40-essel és a Porschéval elért sportautós sikereket, míg a modern változat a demográfiai változásokra is reagál, az F1 növekedését, új közönségét, fiatalodását szimbolizálja.

Szavazni ezen a linken keresztül lehet.

 

 

Borítókép: Fotó: Williams

További tartalmak