Musorujsag
Élő Eredmények

Gasly: Nem vagyunk mérföldekkel a Mercedes és a Ferrari mögött

Gasly: Nem vagyunk mérföldekkel a Mercedes és a Ferrari mögött

GPFans
Az Alpine versenyzője, Pierre Gasly nem gondolja, hogy csapata mérföldekkel áll a Mercedes és a Ferrari mögött, ahhoz pedig, hogy csökkentse is lemaradását, jobban ki kell aknáznia az autójában rejlő lehetőségeket.

Nem a tervek szerint alakult az élmezőnyhöz közeledni szándékozó francia alakulat évkezdése: az Alpine továbbra is elmarad a leggyorsabbak mögött, sőt az Aston Martin is átugrotta őket, miközben az első hétvégék több műszaki hibát, ütközést és büntetést hoztak. Ezt látva az ügyvezető, Laurent Rossi nyilvánosan kritizálta az alakulatot.

A szakember arról beszélt, a hibák sorozata miatt az Alpine néha egy amatőr istálló látszatát kelti, amire a csapatvezető, Otmar Szafnauer is reagált, kiemelve, mindenki azon dolgozik, hogy csökkentse a hibák számát és javítsa az istálló teljesítményét.

Erről beszélt a csapat versenyzője, Pierre Gasly is a Monacói Nagydíj előtt. „A csapaton belül szerintem mindenkinek ugyanazok az ambíciói. Mindannyian azt akarjuk, hogy az Alpine az élmezőnyben teljesítsen, és jobb helyezésekért küzdjön, mint eddig a szezon során” – fogalmazott az egyszeres futamgyőztes.

Fotó: XPB

„Nem mondanám, hogy ez egy kritika, sokkal inkább a buzgalomról van szó, mindannyian azt akarjuk, mindannyian arra vágyunk, hogy ott legyünk a csúcson, és mindenki a legjobb formáját nyújtja ennek érdekében” – emelte ki.

Ami az eredményeket illeti, az Alpine öt hétvége után csak a hatodik helyen áll a tabellán, Gasly szerint pedig ennél mindenképpen jobb eredmények elérésére képes. „Kicsit lassabban indultunk, mint szerettük volna. De most csak le kell hajtanunk a fejünket és hétvégéről hétvégére kell haladnunk előre. Tovább kell lépni és még jobban kell teljesítenünk” – fogalmazott.

„Nem hiszem, hogy mérföldekkel állunk a Mercedes és a Ferrari mögött, akik közvetlenül előttünk vannak. Egyértelmű, hogy van potenciál a csapatban. Kicsit többet kell kihoznunk a csomagból, ami a rendelkezésünkre áll. Jönnek majd kisebb fejlesztések, és remélhetőleg ezekkel fel tudunk zárkózni az előttünk álló srácokhoz” – zárta gondolatát.

Borítókép: Pierre Gasly (Fotó: XPB)

További tartalmak