Musorujsag
Élő Eredmények

Leclerc: Egy különleges körrel talán legyőzhető a Red Bull

Leclerc: Egy különleges körrel talán legyőzhető a Red Bull

F1
Charles Leclerc szerint Monacóban is a címvédő Red Bull a favorit. De ez nem jelenti azt, hogy nem próbál meg borsot törni az orruk alá…

Újra hazai közegben versenyez Charles Leclerc. A mezőny egyetlen monacói versenyzője imádja a szülővárosában kanyargó utcai pályát. Annak ellenére is, hogy az az eddigi pályafutása során meglehetősen kegyetlenül bánt vele. Noha specialistája a szalagkorlátok közötti egyensúlyozásnak, és az elmúlt két évben két pole pozíciót is szerzett a hercegségben, se győzelme, se dobogója nincs még ott, és a kockás zászlót is csak egyszer, a keserű emlékű tavalyi verseny végén látta meg.

„Nem igazán hiszek a szerencsében, de az igaz, hogy a statisztikákat elnézve nem mindig volt könnyű nekem a versenyek napja. A szombatjaim viszont jók voltak, és remélem, hogy ismét jó teljesítményt tudok nyújtani szombaton – ezúttal egy jobb vasárnappal”

– nyilatkozta Leclerc.

Hozzátette, a csalódások ellenére mindig lelkesen és izgatottan tér vissza a Monacói Nagydíjra. „Ugyanolyan jó érzés, mint tavaly és a korábbi években. Mindig nagyon különleges számomra, mert ezeken az utakon nőttem fel, jól ismerem a várost. Van pár barátom, aki közvetlenül a pálya mellett lakik, és a lakásukról néztem a versenyeket. Szóval nagyon-nagyon különleges ez számomra.”

Kapcsolódó tartalom

A pálya és az ottani vezetés különlegességéről is beszélt. „Nagyon más szemléletmódra van szükség, mint egy átlagos hétvégén.”

„Ezen a pályán lépésről lépésre kell haladnod a határ felé az időmérőig, amikor mindent beleadsz. És ez hihetetlen érzés. Puszta izgalom és adrenalin, amit ezen a pályán kapsz, és ez elképesztő.”

„Kicsit a gokartos időkre emlékeztet, mert ott sem volt időd gondolkodni, annyira kevés volt az egyenes. Csak kanyar kanyar után. És igen, ez igazán izgalmas. Ez az év legjobb időmérő edzése” – vélekedett a ferraris.

Charles Leclerc (Fotó: Price / XPB Images)

Sokan úgy tartják, Monaco jelentheti a Ferrari nagy esélyét arra, hogy a múlt évi ausztriai verseny után újra nyerjen. Az autójuk gyors az alacsony tempójú kanyarokban, ahogy az időmérőkön is. Ám hiába a másik utcai pályán, Bakuban elért két időmérős sikere, Leclerc inkább óvatos.

„Őszintén szólva még mindig a Red Bull az, akit le kell győzni. Egy különleges körrel talán legyőzhetjük őket az időmérőn.”

„A versenyen rendkívül gyorsak, de egy ilyen pályán nagyon nehéz előzni. De nemcsak a Red Bull gyors, az Aston Martin is ott lesz. a Mercedes másképp kinéző autóval érkezett, és kíváncsian várom, hogyan teljesít. Meglátjuk, mire lesz esélyünk” – tekintett előre.

Borítókép: Charles Leclerc (Fotó: XPB)

További tartalmak