Musorujsag
Élő Eredmények

Leclerc: Nem a miénk a leggyorsabb autó, de ha mindent beleadok…

Leclerc: Nem a miénk a leggyorsabb autó, de ha mindent beleadok…

F1
Nincs meggyőződve arról Charles Leclerc, hogy a Ferrarit lehet esélyesként emlegetni a monacói időmérő előtt.

Mindössze 65 ezredmásodperc választotta el attól Charles Leclerc-t, hogy az ő elsőségével záruljon a Monacói Nagydíj pénteki nyitónapja. A hazai versenyző és csapata ugyan versenyképesebbnek tűnik, mint az idei hétvégék többségén, Leclerc mégsem volt teljesen elégedett.

Az első szabadedzés után nem is lehetett az, hiszen csak az 5. időt autózta, 0,7 másodperces hátránnyal csapattársával, Carlos Sainzcal szemben. Az egyik gyorskörét el is szúrta az Uszodánál, ahol egy keresztbe állás után kellett levágnia a kanyart. E jelenet megmutatta, voltak gondjai az SF-23-assal.

Aztán a második gyakorlásra javultak, de még így sem biztos benne, hogy meg tudnak felelni az őket favoritnak kikiáltók elvárásainak.

„Igen, rendben vagyunk, de az Aston Martin és a Red Bull is nagyon gyorsnak tűnik. Tovább kell fejlődnünk.”

„Az autó érzésre egész jó volt. Az első szabadedzésen kicsit nehéz volt, a másodikra jobb lett, de volt pár dolog az autómnál, amire nem számítottunk. Este dolgozni fogunk, hogy holnapra pontosan olyanná tegyük az autót, amilyennek szeretném érezni” – mondta Leclerc.

Charles Leclerc és Carlos Sainz (Fotó: XPB)

Az előző két szezonban az övé lett a monacói pole, és most is ez a célja. Ám a péntek alapján tartja magát a csütörtöki kijelentéséhez: csakis különleges körrel sikerülhet neki.

„Most sem gondolom, hogy a miénk a legjobb autó. A Red Bull gyorsabb, az Aston Martin egy szinten. De ha nagyszerű munkát végzünk és én mindent beleadok a körömbe, akkor minden lehetséges lesz.”

Kiemelte, rajta nem fog múlni. „Mindent bele fogok adni. Itt az időmérő a minden. Sokat beszélnek a legutóbbi versenyemről, de az időmérő mindig is az egyik erősségemet jelentette, szóval nem aggódom túlzottan. Próbálkozni fogok, és kiderül, mi történik” – tekintett előre a monacói.

Borítókép: Charles Leclerc (Fotó: XPB)

További tartalmak