Musorujsag
Élő Eredmények

Sajnálatosnak és bosszantónak érzi Verstappen, hogy a Honda az Astonhoz megy

Sajnálatosnak és bosszantónak érzi Verstappen, hogy a Honda az Astonhoz megy

The Race, Motorsport
A Red Bulltól az Aston Martinhoz megy a Honda a következő szabályciklus kezdetén. A japánokat bajnoki címhez segítő Max Verstappen sajnálja a kusza úton létrejött szakítást.

Éveken át szenvedett a nem elég versenyképes Renault-motorral, gyakran keményen is kritizálta a franciákat, aztán érkezett a Honda, és szép lassan minden megváltozott. Max Verstappent részben a márka érkezése győzte meg arról, hogy hosszabb távon a Red Bullnál maradjon, kezdettől élvezte a japán motorgyártóval való munkát, melynek gyümölcse a 2021-es egyéni világbajnoki címük, majd a 2022-es duplázásuk lett.

A Honda 2020 októberében ugyan bejelentette az F1-es kivonulását, ám a gyakorlatban azóta is jelen vannak és ütőképes motorral támogatják a domináló Red Bullt. A kapcsolat viszont 2025 végén lezárul, a Red Bull a Ford segítségével gyártott saját erőforrással versenyez tovább, míg a Honda az Aston Martinnak biztosít gyári támogatást.

Kapcsolódó tartalom

A Red Bull-lal 2028 végéig szerződésben álló Verstappen Monacóban elismerte, bánja, hogy nem folytathatják a Hondával. Amihez szerinte elsősorban a japánok döntései vezettek. „A mi szempontunkból kissé szerencsétlenül alakult az egész, hiszen pár évvel ezelőtt azt mondták, hogy abbahagyják, és a Red Bull egy teljesen új motorrészleget hozott létre.”

„Aztán a Honda azt mondta: »Ó, mégis folytatjuk.« Amikor már eleve benne vagy egy folyamatban, ami ahhoz vezet, hogy magad építesz motort, már többé nem dolgozhattok együtt. Szóval azt mondanám, kicsit kár ezért.”

„Mindig igazán jó volt velük a kapcsolatom. Kissé sajnálatos látni, hogy az Aston Martinhoz mennek. De mi is nagyon izgatottak vagyunk 2026 és annak kapcsán, ami a Forddal történik. Ez van. Pár éve azt gondoltuk, hogy távozni fognak, most maradnak, és mennek az Astonhoz, ami az Astonnak nagyon jó. Nagyszerű motort fognak kapni, ezt mind tudjuk. De ez van” – sajnálkozott a kétszeres világbajnok.

Kapcsolódó tartalom

Megerősítette, szeret a japán gyártóval dolgozni, ezért is bánja, hogy már csak két szezonjuk maradt. „Már eddig is nagy sikereket értünk el együtt, és szomorú lesz látni, hogy aztán távoznak. De már előre számítottunk erre, hiszen azt mondták, kivonulnak, szóval már egyszer elbúcsúztunk tőlük. De ez van. A Honda emberei miatt természetesen örülök, mert az F1-ben maradhatnak, de közben szomorú elengedni őket máshoz” – állapította meg a címvédő.

Borítókép: Max Verstappen a Hondával ünnepli első bajnoki címét (Fotó: Batchelor / XPB Images)

További tartalmak