Musorujsag
Élő Eredmények

Verstappen reméli, Ricciardo visszatérhet

Verstappen reméli, Ricciardo visszatérhet

PlanetF1
A címvédő, Max Verstappen örömmel vette, hogy korábbi csapattársa, Daniel Ricciardo újra a Red Bullnál dolgozik, ami pedig a folytatást illeti, bízik benne, hogy visszatér még a királykategória rajtrácsára.

Miután kiderült, hogy a McLaren már nem számít Ricciardóra, az ausztrál eldöntötte, kihagyja a 2023-as szezont, hogy tartson egy kis szünetet és kigondolja, milyen irányba szeretné vinni pályafutását a következő időszakban. Persze eközben igyekezett – amennyire lehet – a tűz közelében maradni, visszatért a Red Bullhoz, ahol jelenleg harmadik számú versenyzőként dolgozik.

Itt egyik márkatársa az a Max Verstappen, aki mellett három évig dolgozott a bikásoknál 2016 és 2018 között. A holland a régi/új csapattárs kapcsán megjegyezte, örömmel vette, hogy újra a bikásoknál dolgozik, és reméli, a rajtrácson is „találkozhat még” vele.

Ami a közös munkát illeti, azt ugyanolyannak érzi, mint a régi időkben, a hangulat pedig elmondása szerint javult Ricciardo érkezésével. „Jó pár évet töltöttünk együtt. De nemcsak a csapatban, hanem akkoriban is (voltak programok), amikor más csapatoknál volt. Daniel egy remek srác. Roppant szórakoztató. Nagyon sokat tudunk nevetni” – fogalmazott.

Max Verstappen (Fotó: Red Bull)

„Az egész csapat számára pozitív, hogy újra itt van. Beleértve saját magamat is. Csupán azért is, mert visszahozza a pozitív energiáját. Nagyon remélem, hogy sikerül visszaépülnie egy teljes állású versenyzői üléshez” – emelte ki.

Az elmúlt évekkel kapcsolatban Verstappennek olyan érzése van, hogy Ricciardo elveszítette az autóba vetett bizalmát, de az utóbbi időben újra a jól megszokott mosolyt látja az arcán. „Azt hiszem, most már évezi, amit csinál. De ugyanígy tisztában vagyok azzal is, hogy versenyezni akar. És persze reménykedem benne, hogy kap is egy ülést.”

Ami a jelenlegi csapattársat, Sergio Pérezt illeti, a Red Bull versenyzőinek kapcsolata tavaly a Brazil Nagydíjon történt incidens után mintha megromlott volna, Verstappen viszont megjegyezte, ez már a múlté, újra jó a hangulat. „Jó a kapcsolatunk. Jól érezzük magunkat, jó autóban ülünk. Tudjuk, hogy versenyeket nyerhetünk, és ami a múltban történt, azon már túlvagyunk. Tiszteljük egymást, és törekszünk is erre. Próbáljuk legyőzni egymást, de tisztelni kell a másikat, ha előtted van, ha mögötted. Fel kell ismerni, ha jól munkát végez, és ez működik” – fogalmazott.

Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: Red Bull)

További tartalmak