Musorujsag
Élő Eredmények

Visszavonulása óta először visszatért Vettel az F1-es boxutcába

Visszavonulása óta először visszatért Vettel az F1-es boxutcába

Bild
Monacóban látogatta meg először Sebastian Vettel a Forma–1-et a tavaly év végi visszavonulása óta. Elárulta, miért érkezett.

Csütörtökön már gyanús volt, hogy megjelent a paddockban az édesapja, pénteken aztán maga Sebastian Vettel is besétált a monacói F1-es boxutcába. A tavaly visszavonult exversenyzőnek a mostani az első látogatása a királykategóriánál a múlt évi szezonzáró Abu-dzabi Nagydíj óta.

A civilként és civilben érkező német kedélyesnek tűnt, készségesen beállt a szurkolókkal fotókra, és még a volt csapatát, az Aston Martint is üdvözölte a garázsukban.

„Már hiányzott, de nem azért vagyok itt a Forma–1-en, mert hiányoltam. Stefano Domenicali, a Forma–1 ügyvezetőjének meghívására érkeztem”

– adott magyarázatot kissé talán váratlan látogatására a négyszeres világbajnok a Bildnek.

Egyébként látták is már beszélgetni a sorozat olasz főnökével a paddockban.

Vettel jelezte, nagyon is jól érzi magát a bőrében az F1-en kívül. „Jól vagyok. A családommal töltött idő szép, de úgy repül, mint egy repülő! Mindenesetre jó kevesebbet repülni és utazgatni kötelességből.”

Monacóba természetesen nem a környezetvédelmi megfontolásból kerülni próbált repülővel, hanem autóval érkezett, mégpedig a családjával. Így került Monacóba édesapja, Norbert Vettel is, akit az M4 Sport helyszínen tartózkodó stábja már a Nico Hülkenberggel készített interjúja után kiszúrt. A két német csevegett is egy jót a motorhome árnyékában.

Hogy Sebastian miről beszélgetett Domenicalival és mi a látogatása pontos célja, az egyelőre nem derült ki.

Borítókép: Sebastian Vettel (Fotó: Aston Martin)

További tartalmak