Musorujsag
Élő Eredmények

Balesete után még büntették is Hamiltont – de nem csak őt

Balesete után még büntették is Hamiltont – de nem csak őt

FIA
Egy balesettel és egy büntetéssel hangolt Lewis Hamilton a Monacói Nagydíj időmérő edzésére. Csou Kuan-jünek és Cunoda Jukinak azonban a nyomásba sem ért…

Nagyon élvezte a pénteki monacói körözést Lewis Hamilton, szombaton viszont már egy kicsit más hangulatban szállt ki az autójából a harmadik szabadedzésen. A tréningből hátra lett volna még közel 5 perc, ám a hétszeres világbajnok a Mirabeau-kanyar közepén megcsúszott, és balra a szalagkorlátnak csapta a Mercedesét.

Az autójában nem keletkezett nagy kár, a bal első felfüggesztése sérült meg. A gyakorlást piros zászlóval szakították félbe és állították le végleg. Hamilton a 8. időt autózta addig, 0,710 másodperc volt a hátránya az élen záró Max Verstappenhez képest.

Lewis Hamilton balesete (Fotó: XPB)
Lewis Hamilton Mercedese (Fotó: XPB)

Miközben a szerelőknek pluszmunkát adott a kvalifikáció előtt, a Mercedes pénzügyi osztálya nem csak a kárköltséget számolgathatta.

Hamilton a szabadedzés 21. percében gyorsan hajtott a boxutcában, amiért egy 600 eurós pénzbírságot kapott az FIA-tól. A sebességhatárt 5,5 km/órával lépte át.

Ilyen hibát egyébként már többen elkövettek ezen a hétvégén. Sőt, valaki rendszeres gyorshajtóvá vált.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Csou Kuan-jüt csak a szombati harmadik szabadedzésen négy (!) alkalommal büntették meg boxutcai gyorshajtásért.

Először 3, öt perccel később 2,5, 16 perc múlva 1, majd újabb 8 perccel később 0,2 km/órával lépte át a 60 km/órás boxutcai határt. Ez az Alfa Romeo számára összesen 800 eurós büntetést jelent.

Logan Sargeant „csak” kétszer hibázott. Először 1,1, aztán 0,1 km/órát tévedett, amit a Williams 300 eurója bánt.

A rekordot ilyen szempontból azonban nem ők tartják, hiszen Cunoda Juki pénteken a második szabadedzésen 16,2 km/órával (!) volt gyorsabb a megengedettnél, amiért az Alpha Taurinak 1000 eurót kellett fizetnie.

Az FIA egyelőre tehát szép bevételt könyvelhetett el Monacóban. Biztosabb forrás, mint a kaszinó…

 

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak