Musorujsag
Élő Eredmények

Pérez újabb csapása: Nagyon nehéz feldolgozni ezt a hibát!

Pérez újabb csapása: Nagyon nehéz feldolgozni ezt a hibát!

F1
Rémálomszerűen alakult a Monacói Nagydíj időmérő edzése a múlt évi futamgyőztes számára. Sergio Péreznek a baleset után a vasárnap is fájdalmas lehet…

Arról kérdezgették Sergio Pérezt a monacói hétvége rajtja előtt, mennyire érzi létfontosságúnak a miami vereség után, hogy legyőzze Max Verstappent a hercegségben. „Nem szabad hagynom, hogy még jobban meglépjen” – felelte az összetettben 14 pontos hátrányban lévő mexikói.

Szombaton aztán úgy tört darabokra a terve, mint a Red Bullja a Ste. Devot-kanyar kijáratánál…

A Red Bull versenyzője a Q1 elején veszítette el az uralmát az RB19-es felett, amely túl nagy tempóval érkezett meg az első kanyarba, majd megcsúszó hátsó tengellyel nagy tempóval csapódott a falba. A bal oldaldobozát és a hátsó kerekét, felfüggesztését is lebontotta.

A tavalyi monacói győztes elcsukló hangon közölte csapatával a rádión: „Ütköztem.”

„Egyszerűen elvesztettem a hátulját. Eléggé későn fordultam. Nagyon nehéz feldolgozni ezt a hibát. Nem is tudom, mit mondjak. Sajnálom a csapatomat, mert nem ezt érdemlik.”

„Eléggé későn vesztettem el a hátulját a kanyarban. Ez ért meglepetésként. És nem volt hová mennem” – magyarázta megtörten Pérez.

Sergio Pérez balesete (Fotó: Formula1/Twitter)

Pérez hozzátette, azért is váratlanul érte a megcsúszás, mert alapvetően bízott az autójában. „Jól ment, elégedett voltam az egyensúllyal. Javultam, kerestem a határokat” – fogalmazott, hozzátéve: „Nagy hiba volt a részemről.”

Főnöke, Christian Horner eközben felhívta a figyelmet, az egyik Alpine Pérez előtt hajtott ki a boxutcából. Szerinte ez is megzavarhatta az autója viselkedését.

A balesete idején Pérez az 5. időeredménnyel állt, ám 1:13,850 másodperces köre már az újraindítás utáni első körökkel kiesést érő idő volt. A Red Bull-os vasárnap az utolsó helyről fog a mezőny után kapaszkodni. A mezőny után, aminek csapattársa és bajnoki riválisa, Max Verstappen áll majd az elején.

A kérdésre, lát-e bármi reményt arra, hogy a Red Bull alapvető gyorsaságát kihasználva előrébb kapaszkodjon, lemondóan felelt.

„Nem, ha normál verseny lesz belőle, nagyon nehéz lesz bármit is csinálni.”

Péreznek a mostani a második fájó időmérős hibája volt idén. Korábban Melbourne-ben is a Q1-ben csúszott és esett ki. Akkor az 5. helyig tudott visszazárkózni vasárnap. Monacóban ez nehezebb feladatnak ígérkezik. És az is, hogy meggátolja a bajnoki ponthátránya növekedését.

Borítókép: Sergio Pérez balesete (Fotó: Formula1/Twitter)

További tartalmak