Musorujsag
Élő Eredmények

Vizsgálat indult Leclerc ellen – Norris büntetést vár

Vizsgálat indult Leclerc ellen – Norris büntetést vár

F1, Sky Sports
Elégedetlen Charles Leclerc a monacói harmadik rajthelyével, de fennáll a veszélye, hogy azt is elveszíti. Vizsgálat indult ellene.

Nem jött össze a legutóbb Ayrton Sennának sikerülő monacói mesterhármas Charles Leclerc-nek. A hazai versenyzőnek be kellett érnie a 3. rajtpozícióval az időmérő edzésen, melyen 0,106 másodperc hiányzott neki a pole pozícióhoz.

A monacói a leintés után nem titkolta, elégedetlen ezzel az eredménnyel, ám hamarosan lehet, hogy más szemszögből nézi azt, hiszen az FIA 18 órára beidézte őt.

Leclerc a Q3 hajrájában az alagút elején állta Lando Norris útját, így feltartás gyanújával indult ellene vizsgálat.

„Az alagútban két autó nem fér el. Főleg amilyen nagyok ma. És sok leszorítóerőt is veszítesz vele, ha van előtted valaki” – mondta Jenson Button a Sky Sportsnak. „Feltartotta őt. Száz százalékig feltartotta, sehová sem mehetett. És amikor a fényből a sötétségbe érsz, nem veszed észre ezt annyira könnyen. Szerintem el fogják venni a leggyorsabb idejét” – vélekedett 2009 bajnoka.

Charles Leclerc (Fotó: XPB)

Hogy így lesz-e, az majd kiderül. Leclerc második legjobb Q3-as ideje mindenesetre a végelszámolásnál a 6. helyre lenne elég.

A kárvallott Lando Norris szerint nem kérdés a feltartás ténye.

„Egyetlen szabály van: ne lassíts az alagút közepén. És ő pontosan ezt tette”

– mondta a Sky Sportsnak a mclarenes.

Annak kapcsán, hogy mire számít, elmondta: „Büntetésre.” A kérdésre, milyen jelegűre, komolytalanul közölte: „Nem tudom. Kizárás vagy valami hasonló?”

A ferraris a leintés után elmondta: „Nem vagyok elégedett a harmadik hellyel, másfelől látnunk kell, milyen helyzetben vagyunk az autónkkal. Nagyon nehéz időmérő volt ez, és sokat szenvedtünk ezen a hétvégén a buckákkal, ha a többiekhez viszonyítunk. Aztán az időmérőn életre kelt, kicsit könnyebb volt vele, és sikerült megszereznem a harmadik helyet. Nagyon közel voltam a pole-hoz. Összességében tehát elégedett vagyok, de jobb lett volna elsőnek lenni”

A tárgyalás után azért alighanem a harmadik hely is elégedetté tenné…

Borítókép: Charles Leclerc (Fotó: XPB)

További tartalmak