Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton büszke és élvezte: Uramisten! Annyira nehéz volt!

Hamilton büszke és élvezte: Uramisten! Annyira nehéz volt!

Boxutca, F1, Sky Sports
Eleinte unatkozott, aztán nem győzte a pályán tartani a Mercedesét Lewis Hamilton. Az eredményükre büszke, és már várja a fejlesztések igazi tesztjét Barcelonában.

„Előrelépni” – felelte Lewis Hamilton a Monacói Nagydíj előtt a kérdésre, mi a célja a versenyen a hatodik helyről. Küldetését teljesítette. A Mercedes versenyzőjének futama javarészt ugyan Charles Leclerc maga mögött tartásáról és Carlos Sainz hajszolásáról szólt, ám a hajrában érkező eső és a Ferrari késői reakciója a segítségére volt.

A vörösöknél korábbi kiállással (no meg Carlos Sainz előtte bemutatott kicsúszásával) a hétszeres világbajnok a 4. helyen találta magát a kavarodásban. Előtte a dobogójához egész futamon konokul ragaszkodó Esteban Ocon, mögötte a csapatával alkudozó, de 5 másodperces büntetést cipelő George Russell haladt, de előre nem jelentett veszélyt, hátrulról pedig nem érkezett komoly nyomás, így célba vitte a megújult W14-est a 4. helyen.

Lewis Hamilton (Fotó: Boxutca)

„Nagyon nehéz volt! Mindenki csúszkált odakint, mindenki szenvedett. De éppen csak sikerült a pályán tartanom” – mondta az M4 Sport munkatársának, Szeleczky Ádámnak Hamilton.

„Uramisten! Annyira nehéz volt! Annyira nehéz! Hálás vagyok, hogy tartani tudtam a pozíciómat és a tempómat, és szép pontokat tudtam szerezni.”

A versenye száraz részét már kevésbé élvezte. „Nem volt annyira szórakoztató a futam. Monaco általában véve nem túl szórakoztató. Spórolnunk kellett a gumival, és elég lassan mentünk körbe-körbe. Az idő nagy részében csak óvjuk a gumikat és várjuk, hogy jöjjön egy biztonsági autó. Spórolunk és várjuk, hogy valami történjen. Sosem hajthatod meg igazán az előtted lévőt” – magyarázta az F1 TV kérdésére.

Lewis Hamilton (Fotó: Boxutca)

A brit Sky Sportsnak hozzátette: „Igazán elégedett vagyok. Előrébb léptünk! A hétvége előtt fogalmam sem volt, hogy állunk, és a negyedik-ötödik hely igazán szép ponttermést jelent a csapatnak. Hatalmas köszönet mindenkinek a gyárban, hogy így dolgoztak és elkészítették ezeket a fejlesztéseket! Nagyon sokat dolgoztunk itt, és sikerült egészben tartanunk az autót, hazahoztuk, legyőztük a Ferrarikat – szóval csapatként ez szép pontszerzés volt.”

Jó hangulatát elsősorban az autó fejlesztései indokolják, amiktől a folytatásban lényeges javulást vár.

„Az autó fejlődik. Remélem, a jövő héten sokkal jobb lesz, és végre igazi tesztnek vethetjük alá az autót. Ez itt nem volt igazi tesztpálya számunkra. Bízom benne, hogy jövő héten elkezdhetünk harcolni a Ferrarikkal, talán az Aston Martinokkal is”

– mondta kollégáknak.

Hangsúlyozta, a mostani hétvégéből nem igazán tudnak következtetni a megújulás hatása kapcsán. „Jövő héten Barcelona lesz a legjobb tesztpad. Itt nehéz volt megmondani. Az autó nagyon merev, sok a bucka, nehéz. Határozottan tudom, hogy az autónak melyik része lett jobb, de azt nem tudom, jövő héten milyen lesz. Gyanítom, hogy az egész sokkal-sokkal jobb csomagot alkot.”

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: Boxutca)

További tartalmak