Musorujsag
Élő Eredmények

Látványos videón Verstappen és Alonso időmérős csatájának alakulása

Látványos videón Verstappen és Alonso időmérős csatájának alakulása

FORMULA ADDICT
A FORMULA ADDICT látványos videón vetette össze a rajtelsőséget megszerző Max Verstappen és a második helyre kvalifikáló Fernando Alonso utolsó gyors körét. A grafikából kiderül, hogyan nőtt és csökkent a különbség a két bajnok között a döntő pillanatokban.

Az elmúlt évek egyik, ha nem a legizgalmasabb és legemlékezetesebb időmérőjét hozta a Monacói Nagydíj szombati napja. A kvalifikáción a hazai közönség kedvence, Charles Leclerc és a „semmiből érkező” Esteban Ocon is okozhatott volna meglepetést, végül azonban a mezőny két kétszeres bajnokának „csatája” döntött a rajtelsőség sorsáról.

Az utolsó pillanatokban Fernando Alonso állt a lista élén, Max Verstappennek pedig egyedüli versenyzőként volt még esélye a spanyol idejének túlszárnyalására. Helyzete viszont nem tűnt túl rózsásnak: az utolsó szektorban két tizedet kellett találnia…

A címvédő végül megoldotta a lehetetlennek tűnő feladatot, miközben több alkalommal is a falazás határán táncolt. A két bajnok „küzdelméről” számos elemzés és összehasonlító videó született már az elmúlt órákban – most a FORMULA ADDICT csapata jelentkezett egy látványos grafikával, melyen végigkövethetjük, hogyan változott az „állás” a két klasszis között.

A videóból is jól látszik, Alonso egészen az utolsó szektorig nyerő pozícióban volt, Verstappen azonban odatette magát és végül, ha csak 84 ezredmásodperccel is, de megfutotta az időmérő legjobb körét.

 

Borítókép: Kép: FORMULA ADDICT

További tartalmak