Musorujsag
Élő Eredmények

A McLaren örült volna, ha tovább tart az esős szakasz

A McLaren örült volna, ha tovább tart az esős szakasz

McLaren
Monte-Carlóban kettős pontszerzéssel vágott vissza a McLaren a csapat számára kiábrándító Miami Nagydíj után. Ami az esős körülményeket illeti, a vezetők és a versenyzők is bánják, hogy a futam ezen szakasza nem volt hosszabb…

Azt követően, hogy Bakuban több új fejlesztést is kipróbáltak, az azokkal kapcsolatos visszajelzéseket pedig biztatónak találták, a McLaren katasztrofális hétvégét zárt Miamiban. A csapat vezetői és versenyzői viszont nem estek kétségbe, jelezték, a botlás egyszeri volt és többnyire a pálya karakterisztikájához köthető. Előrevetítették: Monaco sokkal jobb lesz.

A hétvége aztán őket igazolta: a McLaren tempója már az edzéseken is sokkal jobb volt, mint az amerikai futamon, majd az időmérőn is a középmezőny első felében hadakoztak, vasárnap pedig Oscar Piastri és Lando Norris is pontot szerzett nekik.

A futam második felében, az esős körülmények között pedig különösen biztató volt a teljesítményük: mindkét versenyzőjük a pályán előzte le Cunoda Jukit – Norris ezzel lépett a kilencedik helyre, Piastri pedig a legjobb tíz közé. „Nagyon jó eredmény ez, hogy két autó került a pontszerzők közé egy drámai Monacói Nagydíj végén” – fogalmazott a csapatvezető, Andrea Stella.

„Ez egy jól kivitelezett futam volt; a versenyzőink okosan mentek, a nehéz körülmények között is kimaradtak a zűrzavarból. Az utolsó harmadban, a köztes abroncsokon nagyon jónak tűnt a tempónk. Kár, hogy ez a szakasz nem volt hosszabb, hogy jól kihasználjuk ezt a tempót” – emelte ki.

„Külön meg szeretném dicsérni a garázscsapatunk hétvégi munkáját. Szombaton fenomenális munkát végeztek, hogy Lando pályára hajthasson a Q3 végén. A futamon pedig tiszta kerékcseréket hajtottak végre, beleértve egy nehéz duplát is a kellemetlen körülmények között. Olyan mélységű ennek a csapatnak a tehetsége, amire roppant büszkék vagyunk, és erre a jövőben is építeni fogunk” – folytatta.

„Ez egy nagyon jó futam volt!” – kezdte büszkén Norris. „Talán nem volt tökéletes, mert közvetlenül az eső előtt álltunk ki, amivel nagyjából 20 másodpercet veszítettünk, hiszen ahogy az eső erősödött, úgy újra ki kellett állnunk. Ez az etap sajnos nem volt elég hosszú, hogy kihozzuk a legtöbbet az autó akkori tempójából. Nehéz volt kinn, trükkösek voltak a körülmények. Ez volt az egyik legjobb pályánk, a tempó teljesen rendben volt. Meglátjuk, mit tudunk tanulságként továbbvinni. Próbálunk fejlődni, és ha lehet, Barcelonában még jobb munkát végezni” – tette hozzá.

„Boldog vagyok a pontszerzés miatt. Monacóban vasárnap nem sok mindent lehet tenni, de szerintem jó taktikát választottunk azzal, hogy a keményeken kezdtünk” – dicsérte csapatát Piastri. „Amikor eleredt az eső, nagyon jó volt a kommunikációnk, amikor eldöntöttük, mikor váltunk köztesekre. Természetesen megvizsgáljuk, volt-e valami, amit jobban is csinálhattunk volna, de szerintem nagyon jók voltunk. Örülök, hogy mindketten pontot szereztünk.”

Fotó: XPB
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak