Musorujsag
Élő Eredmények

Albert herceg szerint biztos a Monacói Nagydíj jövője

Albert herceg szerint biztos a Monacói Nagydíj jövője

Monaco Matin
Albert herceg elhintette, a találgatások ellenére a Monacói Nagydíj helye továbbra is biztos a versenynaptárban, és elhintette azt is, hogy az eseményt hosszú évtizedek óta szervező ACM (monacói autóklub) első embere, Michel Boeri hamarosan háttérbe vonulhat.

Az elmúlt években többször felmerült, hogy Monaco sokáig betonbiztosnak tűnő helye kérdésessé válhat az F1-es versenynaptárban, miközben a helyszín több tekintetben is „besorolt” a többi esemény mellé: a Liberty véget vetett a négynapos hétvégének (a csütörtöki edzéseknek) és a televíziós közvetítés felett is átvette az irányítást.

A futamért felelő ACM első embere, Michel Boeri – aki évtizedek óta dolgozik posztján – többször utalt is rá, az F1 vezetőivel folytatott tárgyalások „egyre nehezebbek”. Ennek ellenére tavaly sikerült megegyezni egy új, 2025 végéig érvényes szerződésről.

Az idei esemény alatt Albert monacói herceg hosszabban beszélt a futam jövőjéről, a tárgyalásokról és arról, hogy az új egyeztetések előtt akár az ACM-et irányító Boerit is elmozdíthatják annak érdekében, hogy gördülékenyebben tudjanak együttműködni az F1-gyel. „Stefano (Domenicali) és Greg (Maffei) elmondták, milyen terveik vannak az F1 jövőjével kapcsolatban” – nyilatkozta a Monaco Matinnek.

Fotó: XPB

„Dinamikusabbá, vonzóbbá akarják tenni a versenyeket, de a sorok között azt is egyértelművé tették, hogy egy szezon sem megoldható a Monacói Nagydíj nélkül. Monaco továbbra is nagyon különleges az F1 egésze számára. Nem lehet úgy kezelni, mint a többi pályát” – emelte ki.

„Természetesen vannak nehézségek a tárgyalások során, és egy ponton ez az egész egyfajta kötélhúzássá válik, de nem kell sok mindenen változtatni. Vannak megállapodások, amiket nem tehetünk félre, és korlátozott mozgástéren belül kell dolgozni. Meggyőződésem, hogy egy problémára mindig van megoldás és a felek kompromisszumra jutnak” – folytatta.

„2025-ben lesz egy új egyeztetés, és itt elsősorban a szponzorációról, a televíziós gyártásról lesz szó. Ebben mindkét fél érdekelt. Tudom, hogy a Monacói Nagydíj különleges helyet foglal el a naptárban. Most egy új korszak előtt állunk, (Bernie) Ecclestone egy ideje már a múlté. Tovább kell lépnünk és a jövőbe kell tekintenünk. Nem hibáztatom Boerit, amiért nehezen alkalmazkodik az új helyzethez. Talán jobb lenne, ha akkor már más tárgyalna az ACM nevében, például (Michel) Ferry alelnök, aki már sok tárgyaláson jelen volt” – zárta gondolatát.

Fotó: XPB
Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak