Musorujsag
Élő Eredmények

Andretti a 8. bajnoki cím után Amerikába csábítaná Verstappent

Andretti a 8. bajnoki cím után Amerikába csábítaná Verstappent

Ziggo Sport
Az amerikaiak legendás versenyzője, Mario Andretti jelezte, miután Max Verstappen megszerzi a rekordot jelentő nyolcadik világbajnoki címet az F1-ben, ő megpróbálja majd a tengerentúlra „csábítani” a holland klasszist.

Néhány órával azután, hogy Monacóban teljesítették az egyik legrangosabb és legnépszerűbb F1-es futamot, Indianapolisban elstartolt az IndyCar legrangosabb és legnépszerűbb versenye, az Indy500. A legendás futamon, ahogyan azt az előző években megszokhattuk, több korábbi királykategóriás versenyző is rajthoz állt, ennek kapcsán pedig felmerült, vajon kik váltanak majd a jövőben.

A találgatások során többször felmerült Fernando Alonso neve, aki a múltban több alkalommal is próbálkozott Indianapolisban, és természetesen szóba került Max Verstappen is, igaz, a holland sosem adta jelét annak, hogy Amerikában akar versenyezni.

Mario Andretti (Fotó: XPB)

Sőt, inkább arról szokott beszélni, hogy nem akar oválversenyeken indulni. A holland Ziggo Sportnak nyilatkozó Mario Andretti viszont jelezte, amint Verstappen megdönti a legfontosabb F1-es rekordot, ő megpróbálja a tengerentúlra csábítani. „Az autóversenyzés egész egy nagy boldog család. Ebben benne van az összes szakág” – kezdte az amerikai legenda.

„Engem, mint láthatták minden szakág érdekelt. Minden csúcskategória iránt szenvedélyesen rajongtam. Mindenhol vannak barátaim. Szóval, egy nap majd beszélek Verstappennel, miután megnyerte a nyolcadik bajnoki címet, hogy jöjjön ide és nyerje meg az 500-ast” – emelte ki.

A Ziggo munkatársa ezt hallva jelezte, Verstappen nem tűnik túl motiváltnak az amerikai versenyzés iránt, és az sem hozza lázba, hogy megszerezte a mesterhármast (Monaco, Le Mans és Indy500-as győzelem), Andretti viszont mosolyogva jelezte, tesz egy próbát ennek megváltoztatásával. „Majd én meggyőzőm őt!” – jelentette ki.

Fotó: Red Bull
Borítókép: Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak