Musorujsag
Élő Eredmények

Ricciardo egyre határozottabb: Versenyezni szeretnék!

Ricciardo egyre határozottabb: Versenyezni szeretnék!

Total-Motorsport
Daniel Ricciardo egyre határozottabban állítja, hogy jövőre vissza akar térni a királykategóriába, azt követően, hogy a McLarennél töltött két nehéz év után a Red Bull harmadik számú versenyzőjeként egyre frissebbnek érzi magát.

Miután kiderült, hogy idő előtt távoznia kell a McLarentől, és kihagyja a 2023-as szezont, Ricciardo többször elmondta, az előtte álló hónapokat arra használja majd, hogy felmérje, mennyire hiányzik neki a versenyzés, és mennyire vágyik a visszatérésre. Legutóbb hazai környezetben, Ausztráliban beszélt arról, hogy a helyszínen már érezte, hogy újra autóba akar ülni.

Akkor azonban még aláhúzta, továbbra sem született döntés a jövőjéről, illetve arról, hogy mindenképpen vissza akar-e térni. Most, a monacói hétvége idején már határozottabban beszélt arról, hol tart most a mérlegeléssel.

„Szeretnék tovább tanulni a csapattal, és meg akarom nézni, mit tudok magamba szívni a soron következő versenyhétvégéken” – nyilatkozta a Total-Motorsportnak. „Jövőre mindenképpen vissza akarok térni” – tette hozzá magabiztosan, jelezve, egyre közelebb kerül ahhoz, hogy véglegesen elszánja magát.

„Versenyezni szeretnék. Most frissebbnek érzem magam azt követően, hogy két meglehetősen nehéz év van mögöttem. Azt hiszem, ez nyilvánvaló. Szóval, most jó helyen vagyok” – utalt arra, hogy a Red Bullnál jól fel tud készülni a következő lépésre.

Kérdés persze, milyen lehetőségei adódnak az ausztrálnak, aki többször utalt rá, hogy versenyképes csapathoz szeretne igazolni. Felmerült, a Red Bull második számú alakulatánál, az Alpha Taurinál próbálkozhat majd, a bikások viszont cáfolták, hogy be akarják vetni korábbi versenyzőjüket. A másik konkrét alakulat, amit több forrás is megnevezett, a Haas volt. Részükről a csapatvezető, Günther Steiner annyit mondott, korai még a versenyzőkről találgatni.

Kapcsolódó tartalom

Borítókép: Daniel Ricciardo (Fotó: XPB)

További tartalmak