Musorujsag
Élő Eredmények

Cunoda nehezen emészti meg a fékproblémát

Cunoda nehezen emészti meg a fékproblémát

F1i
Az Alpha Tauri japán versenyzője, Cunoda Juki nehezen tudta megemészteni, hogy Monacóban egy biztosnak tűnő pontszerző pozíciót veszített a futam utolsó szakaszában jelentkező fékprobléma miatt.

Magabiztosan kezdte az évet a Red Bull és a Honda védence, aki a monacói hétvégén is hozta formáját: az időmérőn beverekedte magát a legjobb tíz közé, amivel – ismerve, milyen nehéz a manőverezés a klasszikus utcai pályán – megérkezett a pontszerzés kapujába. Pozícióját a futamon is tartani tudta, egészen addig, amíg problémái nem adódtak a fékek hőmérsékletével.

Ennek hatására elveszítette kilencedik helyezését (ez lett volna a legerősebb eredménye a 2023-as évadban), miután Lando Norris és Oscar Piastri is leelőzte. Később a Mirabeau-nál hibát is vétett, és végül csak tizenötödikként ért célba.

A leintést követően elárulta, nagyon nehezen tudta megemészteni, hogy egy fékprobléma miatt úszott el idei legjobb eredménye (frusztrációjának már csapatrádióján is hangot adott, amikor a tanácsokat osztó versenymérnöktől ingerülten azt kérdezte, meg akarja-e ölni, utalva ezzel arra, hogy lehetetlen, veszélyes kéréssel fordul hozzá).

Cunoda Juki (Fotó: XPB)

„Minden nagyon jól ment addig, amíg nem érkezett az eső” – kezdte értékelését a fiatal versenyző. „De aztán volt egy fékproblémám, és hirtelen egyáltalán nem tudtam úgy nyomni, mint addig. A tempóm is nagyon-nagyon rossz volt.”

„Szóval eléggé nehéz helyzetbe kerültem. A csapat azt mondta, nyomjam erősebben a féket, mert akkor majd javul a hőmérséklete és akkor újra a megfelelő tartományban fog működni. Elfogadtam a tanácsot és azt mondtam, oké, meglátjuk, hogyan működik majd a dolog. És akkor szinte azonnal falaztam is” – tette hozzá.

„Nagyon csalódott vagyok. Ezt nem is tudom egyetlen szóval leírni. A verseny közepén egészen egyszerűen annyira jó volt a tempó és az autó maga. Minden nagyon jól ment, szóval eléggé nehéz elfogadni azt, ami a futam végén történt” – zárta gondolatát.

Cunoda Juki (Fotó: XPB)

 

Borítókép: Cunoda Juki (Fotó: XPB)

További tartalmak