Musorujsag
Élő Eredmények

Marko: Pontosan ezt várjuk De Vristől

Marko: Pontosan ezt várjuk De Vristől

Autosport
A nyomásgyakorló kritika után végre a dicséretből is kijutott Nyck de Vriesnek a Red Bullnál. Egy elégedett Helmut Marko most a legjobb hír lehet számára…

Az év közbeni menesztéséről és a Red Bull által neki adott ultimátumról szóló találgatások talán nem teljesen fedték a valóságot, ám Nyck de Vries helyzete még így sem volt kedvezőnek mondható az év első európai versenye előtt. Az Alpha Tauri újonca Monacóba érkezve maga is elismerte, van ok az efféle találgatásokra, mivel a teljesítménye valóban hagyott kívánnivalót maga után, és elkövetett hibákat, amikkel ő sem volt elégedett.

A nehézkes évkezdés után Helmut Marko tanácsadó a nyilvánosság előtt azzal növelte a nyomást a hollandon, hogy kijelentette: De Vries egyszerűen alulmúlta eddig a várakozásaikat. Az osztrák a versenyző felé is jelezte: most, hogy számára már ismert pályák következnek, elvárja tőle, hogy jobban teljesítsen.

Nyck de Vries (Fotó: XPB)

De Vries pontot ugyan továbbra sem szerzett, ám a monacói az eddigi talán legerősebb hétvégéje lett idén, hiszen az időmérő edzésen bejutott a Q2-be (sorozatban másodszor), a versenyen pedig a 12. helyen vitte célba az autóját, megelőzve a pontzónából a hajrában fellépő fékgondok miatt kicsúszó csapattársát, Cunoda Jukit.

Bár világraszóló eredménynek nem nevezhető, Marko elégedett volt De Vries hétvégi teljesítményével.

„Messze ez volt a legerősebb hétvégéje az Alpha Taurinak. Nyck sokkal közelebb volt Jukihoz, mint korábban, és pontosan ezt akarjuk látni tőle.”

„Juki is nagyon jó volt, amíg újra fékproblémái nem lettek. Ezt a csapatnak meg kell oldania, mert túl gyakran vannak fékhibáik” – értékelt Marko az Autosportnak.

Nyck de Vries a Monacói Nagydíj előtt Fernando Alonsóval és Max Verstappennel (Fotó: XPB)

Hozzátette, hátra azért még nem dőlhet az újoncuk. „Természetesen többet akarunk látni. Úgy voltunk vele, hogy egy tapasztalt versenyzőt választunk, hogy kihívás elé állítsuk Jukit, de ez még nem történt meg. Ez most a legfontosabb” – hangsúlyozta a szakember.

Ismét megerősítette, nem adtak ultimátumot versenyzőjüknek, így az a találgatás sem állja meg a helyét, hogy a hétvégi Spanyol Nagydíjig kell meggyőznie őket De Vriesnek a folytatás értelméről. „Határidő sosincs. Egyszerűen csak figyeljük a teljesítményét. Amikor lépnünk kell, majd lépni fogunk. Egyelőre nem kell tennünk semmit” – biztosított mindenkit Marko arról, hogy nem lesz azonnali versenyzőcsere.

Borítókép: Nyck de Vries (Fotó: XPB)

További tartalmak