Musorujsag
Élő Eredmények

„Voltak kemény megjegyzései, de Alonso tiszteli a Hondát”

„Voltak kemény megjegyzései, de Alonso tiszteli a Hondát”

Auto Sport
A spanyol klasszis menedzsere, Alberto Fernandez sem gondolja, hogy Fernando Alonsónak problémát okozna, ha 2026-tól ismét a Hondával kellene dolgoznia, hiszen bár voltak kritikái a gyártó felé, továbbra is tiszteli a japánokat.

A Monacói Nagydíj előtt vált hivatalossá, hogy a Honda 2026-tól az Aston Martin motorpartnere lesz, a bejelentés után pedig rögtön felmerült, problémát okozhat-e a gyártónak a csapatot most első számú versenyzőként erősítő Fernando Alonso jelenléte. A japánok ezzel kapcsolatban már a sajtótájékoztatón jelezték, nincs ellenvetésük a spanyollal.

Később a kétszeres világbajnok is arról beszélt, nem okozna neki gondot, ha egy Honda-motoros autóval kellene versenyeznie. A kérdés egyébként azért vált ennyire központivá, mert a második McLaren-érában Alonso többször nyíltan kritizálta a japánokat.

Kapcsolódó tartalom

A vártnál jóval gyengébben teljesítő Honda-erőforrást például pont a Japán Nagydíjon nevezte GP2-es motornak. Megjegyzései értelemszerűen rosszul eshettek a gyár vezetőinek, akik állítólag meg is orroltak a spanyolra. A felek szerint azonban mindez már a múlté; a márka képviselői és a pilóta mellett nemrég erről beszélt Alonso menedzsere is.

Alberto Fernandez a monacói futam helyszínén a japán Auto Sportnak beszélt Alonso és a Honda viszonyárol. „Sosem gondoltam, hogy probléma lenne Fernandóval a Hondával való kapcsolat szempontjából” – jelentette ki.

Fotó: XPB

„Emlékszem, hogy a múltban mondott néhány kemény dolgot, de ezek nemcsak a Hondának szóltak. Ha volt valamilyen technikai probléma, akkor azt mindig jelezte másoknak is. Továbbra is tiszteli a Hondát és a személyzetet is. Szerintem ez abból is látszik, hogy a 2021-es szezonzárón meglátogatta őket, és biztatta is, hogy nyerjék meg a bajnokságot” – tette hozzá.

A menedzser aztán gyorsan hozzátette, egyelőre kár lenne komolyabb találgatásokat folytatni, hiszen 2026 még messze van, és ahhoz, hogy az Aston Martin-Honda korszak részese legyen, Alonsónak még meg kell hosszabbítania szerződését.

„Még nem kezdtük el a tárgyalásokat a csapattal a 2026 utáni szerződésről, de az Aston Martin és a Honda közötti szerződéskötés minden bizonnyal erős motivációt jelent majd számára, hogy folytassa a pályafutását” – jegyezte meg sejtelmesen a menedzser a kétszeres bajnok jövőjével kapcsolatban, aki maga sem zárta ki, hogy meg fogja hosszabbítani jelenlegi szerződését.

Fernando Alonso a 2015-ös Japán Nagydíjon (Fotó: XPB)
Borítókép: Fernando Alonso (Fotó: XPB)

További tartalmak