Musorujsag
Élő Eredmények

A Mercedes megerősítette Schumacher tesztjét

A Mercedes megerősítette Schumacher tesztjét

Mercedes
A Mercedes megerősítette, hogy Mick Schumacher a jövő héten rész vesz a Pirelli gumitesztjén, vagyis pályára viheti versenygépüket – először azóta, hogy az alakulat tartalékosaként dolgozik.

A fiatal német két évet töltött a Haasnál, miután az amerikai istálló úgy döntött, 2023-ra inkább rutinos honfitársát, Nico Hülkenberget szerződteti. Schumacher ezt követően került a Mercedeshez, igaz „csak” tartalékosi szerepkörben. Mivel napjainkban roppant limitáltak a tesztlehetőségek, feladatai elsősorban a szimulátorozással kapcsolatosak.

A jövő héten viszont pályára viheti a csillagosok aktuális versenygépét, miután a csapat George Russell mellett őt nevezte a barcelonai gumitesztre (ezt értelemszerűen a hétvégi nagydíjnak otthon adó barcelonai pályán rendezik).

Mick Schumacher és Toto Wolff (Fotó: XPB)

A német sajtó már szerda délelőtt tényként kezelte a hírt, a csapat viszont csak kora este erősítette meg azt közösségi oldalain. „A nagydíjhétvége utáni gumiteszt második napján Mick először is kipróbálhatja a W14-est élesben, a Pirelli tesztjének keretén belül” – jelentette ki a csapatvezető, Toto Wolff, majd dicsérettel bátorította versenyzőjét.

„Mick eddig is nagyszerű munkát végzett a csapattal, keményen dolgozott a szimulátorban és értékes visszajelzéseket adott a pálya mellett. Már várjuk, hogy idén először belekóstolhasson a vezetésbe. Biztos, hogy ez a teszt segíteni fogja a tartalékversenyzői szerepében is” – fogalmazott.

A Pirelli spanyolországi tesztén a Mercedes mellett a Ferrari is részt vesz, és a csillagosokhoz hasonlóan két napon keresztül teszteli a Pirelli abroncsait. A gumiszállító sportigazgatója, Mario Isola a teszt kapcsán elárulta, annak középpontjában a 2024-es prototípusok állnak majd, melyek debütálását előrehozták az eredeti tervekhez képest.

Borítókép: Mick Schumacher (Fotó: XPB)

További tartalmak