Musorujsag
Élő Eredmények

Cunoda: A csapattagok aggódtak az eladás miatt

Cunoda: A csapattagok aggódtak az eladás miatt

RacingNews365
A csapat versenyzője, Cunoda Juki elárulta, az év elején az istálló eladásával kapcsolatos pletykák közepette a dolgozók féltették állásukat, nagy megkönnyebbülés volt tehát, amikor kiderült, hogy a Red Bull megtartja második számú alakulatát.

Már a tulajdonos, Dietrich Mateschitz tavalyi halála után felmerült, a Red Bull új vezetői fontolóra veszik, hogy eladják az Alpha Taurit, az év elején pedig, annak gyenge teljesítménye miatt csak még jobban felerősödtek az ezzel kapcsolatos találgatások. Egyes hírek szerint a bikások ajánlatot is kaptak, egy érdeklődő 800 millió dollárt fizetett volna az istállóért.

A vezetőség elutasította ezt az ajánlatot, néhány hete pedig eldöntötte, megtartja az Alpha Taurit, sőt, erőfeszítéseket is tesz teljesítményének javításért: hamarosan átszervezik az irányítói struktúrát, majd egy angliai bázist is létrehoznak a Red Bull-lal való együttműködés megkönnyítése végett.

Cunoda Juki (Fotó: XPB)

Mindenki fellélegezhet tehát az istállón belül a frusztráló hónapokat követően. Hogy ez az időszak valóban nehéz volt a gárda számára, arról nemrég a csapat versenyzője, Cunoda Juki is őszintén beszélt. „Jó döntés született a csapat és a dolgozók szempontjából is, mert most már csak a versenyzésre kell koncentrálnunk” – nyilatkozta a RacingNews365-nek.

A legtöbb szerelő és mérnök minden bizonnyal aggódott egy kicsit” – tette hozzá a japán, aki azért is örül a döntésnek, mert az elmúlt években nemcsak a Red Bull, hanem annak második számú alakulata is beírta magát az F1 történelmébe.

„Szerintem ez volt a helyes döntés a Red Bull részéről, hiszen ott volt nekik a Toro Rosso (az Alpha Tauri korábbi neve), már van múltjuk és nem lehet csak úgy, hirtelen törölni ezeket a dolgokat. Szóval, ez most így jó volt. Ami engem illet, értelemszerűen most már egy dologgal kevesebb van, ami miatt aggódnom kell” – zárta gondolatát.

Cunoda Juki (Fotó: XPB)
Borítókép: Cunoda Juki (Fotó: XPB)

További tartalmak