Musorujsag
Élő Eredmények

Még az új szezon előtt tisztázná jövőjét a Ferrarival Sainz

Még az új szezon előtt tisztázná jövőjét a Ferrarival Sainz

Motorsport Week
Még a szerződésének utolsó szezonja előtt rendezné a jövőjét Carlos Sainz a Ferrarival.

Nemcsak a csapat formája, a versenyzőhelyzete is folyamatos beszédtémának számít mostanság a Ferrarinál. Pár hete Carlos Sainz esetleges távozásáról és az Audi iránta való érdeklődéséről szóltak a hírek, melyeket a spanyol gyorsan cáfolt is. Ezt követően az a hír járta, hogy a Mercedes Charles Leclerc-t szemelte ki, majd Monaco előtt jöttek a Lewis Hamilton állítólagos Ferrari-ajánlatáról szóló „értesülések”.

Frédéric Vasseur csapatfőnök Monacóban cáfolta, hogy versenyzőváltásra készülnének, egyúttal viszont jelezte, hogy nekik pillanatnyilag nem sürgős tisztázni a két versenyzőjük jövőjét, mivel a figyelmük az idei autó helyrepofozására és a formájuk javítására irányul.

Charles Leclerc és Carlos Sainz is 2024 végéig biztosította be a helyét a Scuderiánál, ám az utóbbi hetek pletykái kapcsán Sainz elárulta, nem várna még egy évet, és még azelőtt tisztázná a helyzetét a csapattal, hogy az élő szerződése utolsó szezonjába lépnének.

„Nyilván nem kívánom felfedni, mi a stratégiám a szerződéssel kapcsolatos tárgyalások terén, mert az ilyesmiről sosem beszélek. De ha a múltban figyelték az interjúimat, mindig is azt mondtam, hogy szeretek úgy nekivágni egy idénynek, hogy tudom, hol fogok versenyezni a következő évben, mert a Renault-nál már átéltem ezt, és egyáltalán nem élveztem”

– utalt arra, hogy az egyetlen teljes renault-s szezonjában sokáig bizonytalan volt, hol folytatja.

Carlos Sainz (Fotó: XPB)

Sainz kiemelte, már csak emiatt is célja, hogy mindent előre megtervezzenek. A kérdésre, fontosnak érzi-e, hogy még az idén új szerződést írjanak alá, elmondta:

„Nem feltétlenül idén, de még a következő év vagy a következő év rajtja előtt”

– utalt a rendszerint márciusi szezonkezdésre.

Noha azt gondolhatnánk ebből, hogy Sainz érez némi bizonytalanságot, a spanyol hangsúlyozta, a velük kapcsolatos pletykákkal egy kicsit sem foglalkozik már, és elismerte, azok az első F1-es éveiben még jobban nyugtalanították volna. „Nem beszéltem erről Freddel, mert nem érzem úgy, hogy kéne. Tudom, hogy az év ezen szakaszában mindig vannak efféle pletykák, hiszen ez a pletykaidőszak. Így megy ez az év ebben a szakában. Vagyok már olyan régóta az F1-ben – nyolc éve –, hogy tudjam, miről szól ez az időszak.”

„Korábban még sokat olvastam a médiát, próbáltan kitalálni, mi történik, most viszont inkább a hétvégémre összpontosítok, és nem törődőm azzal, miket mondanak vagy tesznek mások. Magamra figyelek, mert ez a múltban mindig kifizetődött” – mondta Sainz.

Borítókép: Carlos Sainz (Fotó: Scuderia Ferrari Press Office)

További tartalmak