Musorujsag
Élő Eredmények

Pérez győzelemmel vágna vissza a „katasztrófa” után

Pérez győzelemmel vágna vissza a „katasztrófa” után

Red Bull
Győzelemmel vágna vissza a hétvégi Spanyol Nagydíjon Sergio Pérez, aki előzetesében katasztrofálisnak nevezte a monacói hétvégét, amit időmérős hibája után végül világbajnoki egységek nélkül zárt.

Magabiztosan kezdte a 2023-as szezont a Red Bull rutinos mexikói versenyzője, két futamgyőzelme után pedig egyre többen cikkeztek arról, most talán megszorongathatja a harmadik világbajnoki cím felé száguldó csapattársat, Max Verstappent. Miamiban és Monacóban viszont komoly pofont kapott bajnoki hadjárata a holland két roppant magabiztos győzelmével.

A hercegségben ráadásul Pérez pont nélkül maradt a komoly hibát hozó időmérő (mivel a Q1-ben rontott, a rajtrács legvégére került egy olyan pályán, ahol roppant nehéz előzni) valamint a számára kaotikusan alakuló futam után.

Hat futam után tehát már 39 egység a lemaradása, vagyis akkor sem tudna Verstappen elé kerülni, ha a márkatárs nullázna a következő versenyen ő pedig győzelemmel zárna. Persze sok verseny van még hátra, és Pérez nem adja fel a küzdelmet. Mentálisan mindenképpen pozitív lehet számára, hogy a kiábrándítói monacói hétvége után rögtön javíthat.

Természetesen ez lesz számára a cél a Spanyol Nagydíjon. „Monaco katasztrofális volt számomra” – ismerte el őszintén. „Minden, ami egy hétvége során elromolhat, az el is romlott. Szóval ez a hétvége most az újrakezdésről szól majd” – emelte ki.

„Arról szól majd, hogy biztosítsuk, visszatérhetünk a szezon során felállított magas színvonalhoz. Szeretném meghálálni a csapatom kemény munkáját egy jó barcelonai eredménnyel. Tudjuk, hogy a megfelelő napon a mi autónk a leggyorsabb” – utalt arra, hogy az előző hétvégék egyértelművé tették, a Red Bull futamtempója a legjobb.

„A barcelonai pálya fekszik nekünk. Arra kell törekednünk, hogy az elejétől a végéig tökéletes hétvégként legyen. Következetesen kell teljesítenem, hogy fenntartsam a nyomást, amit Maxra helyezhetek a bajnokságban” – folytatta.

„Ennek érdekében szereznem kell néhány futamgyőzelmet. Ha itt (Barcelonában) sikerül jó teljesítményt nyújtanom, akkor a futamgyőzelem elérhető lesz számomra, és persze a cél is ez lesz, mint mindig” – zárta gondolatát Pérez, aki legjobb barcelonai eredményét tavaly érte el, amikor másodikként ért célba a spanyol futamon.

Borítókép: Sergio Pérez (Fotó: XPB)

További tartalmak