Musorujsag
Élő Eredmények

Alonso: Stroll nem lassú, csak peches volt

Alonso: Stroll nem lassú, csak peches volt

Racefans, The Race
A védelmébe vette az Aston Martin gyenge láncszemének tartott Lance Strollt Fernando Alonso. Szerinte a tőle messze elmaradó csapattársa egyszerűen balszerencsés.

A teniszben biciklinek is nevezik a 6-0 6-0-s eredményt, ám Lance Stroll esetében talán nem lenne a legszerencsésebb a kifejezés. Az idei szezonnak egy kerékpárbaleset miatt hátrányból (a tesztek kihagyása) és komoly hendikeppel (csuklótörés, lábujjtörés) nekivágó kanadai jelenleg az időmérőkön és a versenyeken is nyeretlen Fernando Alonsóval szemben az Aston Martinnál. És e dupla 0-6 éppen elég ahhoz, hogy a Bahrein és Szaúd-Arábia táján még hősként ünnepelt versenyzőt kikezdje a szakma.

Monacóban pocsék hétvégéje volt Strollnak, hiszen az időmérő edzésen már a Q2-ben kiesett egy autóval, amit kollégája majdnem a pole-ba juttatott. Korai búcsújában egy, az utolsó szektorban felvett törmelék által okozott sérülés is szerepet játszott. Másnap a versenye sem alakult jól: hiába küzdött a pontszerzők közé kapaszkodásért, végül kiesett, így elkönyvelhette idei harmadik nullázását. Jelenleg 27 pontot tud felmutatni a 93 pontos Alonsóval szemben.

Kapcsolódó tartalom

Miközben a sajtó elkezdte az Aston Martin legfőbb problémájaként és leggyengébb láncszemeként emlegetni őt és pedzegetni, hogy csapatuk konstruktőri pozíciót bukhat a gyengélkedése miatt, Alonso fiatal csapattársa védelmére kelt.

„Lance nagyon-nagyon balszerencsés volt az utóbbi két versenyen” – hívta fel a figyelmet. „Ha visszamegyünk Bahreinig, ott fél kézzel vezetett nagyon gyorsan. Aztán Dzsiddában kipufogóproblémával esett ki, miközben az élen küzdött a Ferrarikkal az ötödik helyen.”

Ezt követte a miami Q1-es kiesés, aminél csapatával úgy gondolták, egy szett gumi használatával is képesek lesznek továbbjutni; majd a monacói Q2-es búcsú, ahol az első ideje nem volt elég jó, aztán időt vesztett az utolsó menete előtt egy mérlegelés miatt (úgy kellett visszatolni, mert elhajtott az FIA állása mellett), és végül még az autója is sérült egy Lando Norris által hátrahagyott elem miatt, ami közrejátszott a megcsúszásában.

Alonso szerint utóbbi eset az egész monacói hétvégéjét elrontotta Strollnak. „Az eredmények könnyen címlapra kerülnek, és nagyon könnyű szigorúnak lenni, de szerintem ha az egész hétvégét tekintjük, még a monacói harmadik szabadedzésen is másfél tizedmásodpercen belül volt a legjobbhoz képest. Helyes visszajelzéseket adott, infókat mindenről.”

„Komolyan remélem, hogy kicsivel több szerencséje lesz, mert nem gondolnám, hogy a tempója hiányozna. Ezek csak szerencsétlen pillanatok, amik nem kedveztek neki.”

Alonso nem először ilyen kedves a csapattársával. Idén már többször is a jövő lehetséges bajnokának és az Aston Martin majdani vezérének nevezte, kiemelve, a tehetsége adott ahhoz, hogy a csapat egy nap majd vele nyerjen világbajnokságot.

Lance Stroll és Fernando Alonso (Fotó: XPB)

Stroll maga is úgy érzi, elpártolt mellőle Fortuna az utóbbi időben. „Ez szerencse kérdése. A versenyzésben megesnek dolgok, és nekünk volt pár nehéz hétvégénk. Volt egy kiesésem Dzsiddában. A múltkori jó hétvégének ígérkezett, de a Q2-ben volt egy kis sérülés az autómon, ami lényegében a vasárnapi pontszerzési esélyembe került. És Monacóban minden a szombatról szól.”

„Egyszerűen így megy ez. Vannak jó és rossz hétvégék. És mint minden más hétvégére, a mostanira is úgy érkeztem, hogy próbálom a legtöbbet kihozni belőle” – mondta a kanadai.

Borítókép: Fernando Alonso és Lance Stroll (Fotó: Bearne / XPB Images)

További tartalmak