Musorujsag
Élő Eredmények

Hamiltonék nem értették, miért néz ki másképp a Mercedes, mint a többi autó

Hamiltonék nem értették, miért néz ki másképp a Mercedes, mint a többi autó

Racefans, F1i.com
Máris van olyan része a megújult Mercedesnek, ami elégedettebbé és magabiztosabbá tette Lewis Hamiltont. A brit üdvözli, hogy végre ők is beálltak a Red Bull-követők sorába.

A tavalyi nagy szabályváltozások óta egyetlen győzelmet tud felmutatni a Mercedes csapata. Monacóig a mezőny külön utas csapatának számítottak, hiszen extrém, keskeny oldaldobozos autóval, egyedi koncepcióval próbálták felvenni a versenyt a többiekkel. Idén év elején azonban szembesültek azzal, hogy hiába a 2022-es szezon hajrájában elért fejlődésük, ez a koncepció hosszú távon zsákutca, így nekiláttak annak az irányváltásnak, aminek eredményét a Monacóban bevetett megújult autójuk jelenti.

Az ideális tesztpályának számító Barcelona lesz az átalakult W14-es első igazi erőfelmérője. Versenyzőik bizakodóak. „Volt egy másodperc lemaradásunk a versenyen, amit ez nem tüntet el. De ez egy lépés a helyes irányba” – értékelte a csomagjukat Lewis Hamilton. „A múlt héten azt éreztem, hogy elégedettebb vagyok az autóval, képes vagyok jobban elszánni magam a kanyarokban. Remélem, hogy az autó jobban megy, és közelebbről üldözhetjük a többieket.”

Kapcsolódó tartalom

„Azt nem tudom, hogy mit várhatunk a többiektől, akiknek szintén lesznek fejlesztéseik a hétvégén. Pénteken többet fogunk tudni. Ha a fejlesztések számait nézzük, ha a többiek nem vetik be az ő fejlesztéseiket, egészen közel kerülhetnénk hozzájuk. De meglátjuk, mekkora lesz ez az előrelépés a hétvégén. Reménykedem még, hogy harcban lehetünk velük, de ez csak remény” – mondta óvatosan Hamilton, a Ferrarira és az Aston Martinra utalva ellenfélként.

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Hamilton a múlt héten megjegyezte, nehezen értette, miért tartott a Mercedesnek annyi ideig, hogy belássa, a Red Bull által választott irány kifizetődőbb. Barcelonában a brit arról beszélt, hogy mindketten kérdezősködtek ennek kapcsán a csapatuknál, mielőtt irányt váltottak.

„Tavaly visszajelzéseket adtunk George-dzsal, és folyamatosan ment a párbeszéd: miért így néz ki az ő autójuk, és miért így a miénk? Ők kipróbálták ezt?”

– mesélte Hamilton „Most olyan oldaldobozunk van, ami inkább áll összhangban a Red Bull irányával. De ez nem az én döntésem volt.”

Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Hamilton korábban elárulta, személy szerint az idei autóban előretolt üléspozíciója is hátráltatja a boldogulásban, mert túl közel ül az első tengelyhez, és onnan másképp érzi az autót. A Mercedes ezen a problémán idén nem változtathat, mert nem tervez új vázat építeni, és Toto Wolff már jelezte, a jövő kapcsán sem ez élvezi a prioritást.

„Ezzel semmit sem kezdhetünk, olyan, amilyen” – mondta Hamilton. „Az egyetlen dolog, amit tehetsz, hogy lassítod az elfordulás mértékét, stabilizálod a hátulját. Ez a cél a mechanikus egyensúly szempontjából. De korlátozottak a lehetőségeink. Ugyanolyan, mint tavaly. Az új felfüggesztés viszont igazán tetszett nekem, magabiztosabbá tett múlt héten, és remélem, hogy itt is így lesz.”

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak