Musorujsag
Élő Eredmények

Jótékony Leclerc: a versenyfelszerelése elárverezésével segít Emilia-Romagnán

Jótékony Leclerc: a versenyfelszerelése elárverezésével segít Emilia-Romagnán

Charles Leclerc
Jótékonysági árveréssel próbál segíteni az olaszországi az árvíz sújtotta Emilia-Romagnán Charles Leclerc és a Forma–1.

Az extrém esős májusi időjárás alaposan megkeserítette az olaszországi Emilia-Romagna tartományban élő emberek életét. Az áradásoknak halálos áldozatai is voltak, több ezer embernek kellett elhagynia az otthonát, a kár nagyon jelentős, a helyreállítás pedig nem lesz könnyű.

A rendkívüli helyzet miatt maradt el a két héttel ezelőttre tervezett imolai F1-es hétvége is. A királykategória már a futama lefújása után jelezte, ahol lehet, próbál segíteni a helyieknek, és hasonlóan jár el több résztvevő is.

Miután csapata, a Ferrari már felajánlott 1 millió eurót, most Charles Leclerc is beszáll az adománygyűjtésbe.

A hazai monacói hétvégéjén egyedi ruházatot és sisakot használó versenyző jelezte, hogy az egész felszerelését elárverezteti a brit RM Sotheby’s aukciósház segítségével, hogy a bevételből Emilia-Romagnát támogassák.

„Úgy döntöttem, eladom a teljes versenyfelszerelésemet, amit a hazai nagydíjamon használtam. Ez nagyon különleges. Esett, ez látható. A sisakom még mindig kicsit koszos” – mondta Leclerc. „A Sotheby’s-szel aukciót szerveztünk. Elérhető a versenyen használt kesztyűm, a cipőm, az overallom a tűzálló alsóruhával együtt, és végül a sisakom. Remélem, minél több pénzt sikerül összegyűjtenünk, hogy segítsünk a rászorulókon. Köszönet a támogatásért.”

Eközben az F1 is tovább adakozik. Korábban már a sorozat is felajánlott 1 millió eurót a károsultak megsegítésére, Monacóban pedig bejelentette, hogy árverésre bocsátja az imolai legjobbaknak szánt díjakat.

A pole-szerzőnek járó Pirelli-díjra, egy kicsinyített F1-es kerékre az összes jelenlegi versenyző aláírása felkerült, és azt a dobogósoknak szánt pezsgőkkel együtt (szintén mindenki által dedikálva) árverésre bocsátják az F1 Authentics-en keresztül. Az imolai szervező, az Olasz Automobilklub eközben az első három helyezettnek és a konstruktőrnek készített négy díjat árverezi el.

Borítókép: Charles Leclerc (Fotó: Sotheby's)

További tartalmak