Musorujsag
Élő Eredmények

Montoya: Stroll alulértékelt, sokat fog tanulni Alonsótól

Montoya: Stroll alulértékelt, sokat fog tanulni Alonsótól

Sky Sports
A korábbi többszörös futamgyőztes, Juan Pablo Montoya továbbra is alulértékeltnek tartja Lance Strollt, ami pedig a jövőt illeti, az új csapattárs, Fernando Alonso érzése szerint segíteni fogja fejlődését és így még jobb versenyző lesz.

A 2017-ben debütáló Stroll-lal kapcsolatban első versenyei óta folyamatosan tart a „vita”: sokan tipikus fizetős pilótának tartják, aki édesapja – a teljes Aston Martint birtokló – Lawrence Stroll anyagi támogatása nélkül sosem jutott volna be a mezőnybe, míg mások rámutatnak, bár valóban szüksége volt az édesapa támogatására, a kanadai többször bizonyította már tehetségét is.

Voltak például dobogós helyezései a Williams versenyzőjeként, esős körülmények között pedig több alkalommal is megvillant (szerzett például rajtelsőséget is). No, nem a legutóbbi monacói futamon, ahol vezetői hiba miatt esett ki a nedves aszfalton.

A márkatárs, Fernando Alonso eközben stabilan tartotta és meg is szerezte a második helyet – ismét elhomályosította tehát a kanadait, aki emiatt újra kapott kritikákat. A Williams és a McLaren korábbi versenyzője, Juan Pablo Montoya eközben vette védelmébe Strollt, akit továbbra is alulértékeltnek tart, és úgy érzi, nem hozta ki még magából a maximumot.

Abban, hogy ezt megvalósítsa, a kolumbiai szerint az új márkatárs nagy segítséget jelenthet majd neki a folytatásban. „Lance hosszú utat tett meg, és szerintem Fernando sokkal jobb versenyzővé fogja tenni” – fogalmazott a Sky Sports podcastjében.

Juan Pablo Montoya (Fotó: XPB)

„Szerintem nincs baj azzal, amit csinált” – utalt a monacói hibára. „Egy olyan gyors autóval, mint ami neki van, vagy beállsz a sorba és nem teszel semmit, vagy próbálkozol. Ha beállsz a sorba és szerencséd van, szerezhet egy-két pontot. Ha próbálkozol és sikerül, akkor nagyon jó színben fog feltűnni. Ha nem, lecsúszol néhány pontról” – folytatta.

Amikor felmerült, édesapjának és a csapat vezetőinek a gyengébb évkezdést látva el kellene beszélgetniük Stroll-lal, Montoya megjegyezte: „Őszintén, ha nem tették meg, akkor meg kellene tenniük. Lance-nek vannak lehetőségei. Szerintem ő sokkal jobb, mint az emberek gondolják. Úgy gondolom, ő alul van értékelve. Kedves, csendes srác. De szerintem kell valaki, aki rugdossa a s***ét, és kérdezgeti: haver, itt és itt két tizedet veszítettél, miért?” – fogalmazott.

„Ki kell lépnie a komfortzónájából, és ezzel bizonyos értelemben próbálkozik is, néhány ütközéssel és azzal, amit Monacóban csinált. Én jobban szeretném látni, hogy próbálkozik, mintha csak ücsörög, mert ha legközelebb megteszi, tudja, mi vár rá” – zárta gondolatát.

Lance Stroll kicsúszása Monacóban (Fotó: XPB)
Borítókép: Lance Stroll (Fotó: XPB)

További tartalmak