Musorujsag
Élő Eredmények

Pérez: Mi történt Monacóban? Nem voltam ott…

Pérez: Mi történt Monacóban? Nem voltam ott…

F1, Racing News 365
Pocsék monacói hétvégéje után Sergio Pérez úgy érzi, megtanulta a leckét. Elfogadta a hibáit, és a tanulságokat levonva próbál továbblépni, mentve a bajnoki esélyeit.

„Mi történt Monacóban? Nem voltam ott…” – mosolygott Sergio Pérez a barcelonai csütörtöki sajtónapon, amikor a múlt hétvégéről kérdezték. Volt mit elfelejtenie, hiszen az ottani versenye a lehető legrosszabbul alakult. Szombaton az időmérő edzésen saját hibájából esett ki már a Q1-ben, és mivel a mezőny végéről rajtolt, vasárnap sem volt sok esélye a pontszerzésre. Főleg úgy, hogy a futam alatt is egymást követték a hibák: ütközött, rosszul taktikáztak az esőben.

Pérez ponthátránya ezzel 39 egységre nőtt a bajnokságot vezető Max Verstappennel szemben, így máris az a kérdés, megismétlődik-e, amit tavaly láttunk, és már pár futam után kijelentkezik-e ebből a csatából.

Tanulságai voltak a monacói hétvégének, és Pérez minden bizonnyal emlékszik is rájuk.

„Nehéz ez, de a legfontosabb, hogy el tudd fogadni, amikor hibázol versenyzőként, feltedd a kezed, bocsánatot kérj a csapattól, tanulj belőle, és megértsd, mi történt. Én megtettem”

– mondta a mexikói.

A Red Bull már az időmérő után utalt rá, Pérez egyszerűen túl gyorsan ment bele a kicsúszás helyszínét jelentő első kanyarba. Helmut Marko tanácsadó kritikusan megjegyezte: „Egy ilyen autóval nem eshetsz ki a Q1-ben.”

Sergio Pérez (Fotó: XPB)

Pérez is elismeri, talán túlbuzgó volt. „Megtanultam, hogy kicsit lazábban kellett volna venni. Túl késő volt minden szempontból. Több dolog is közrejátszott. Az utolsó pillanatban döntöttük el, hogy megpróbáljuk a kört, aztán az Alpine éppen előttem jött ki a boxból. Elég komoly hátszelet kaptunk a féktávon.”

„Utólag már nem hoznék ilyen döntéseket a monacói Q1-ben. Döntéseket az utolsó pillanatban. Emellett jobb munkát kellett volna végeznem, jobban fel kellett volna mérnem a helyzetet”

– vallotta be önkritikusan.

Pérezt megkérdezték, nem jelent-e számára egy kis könnyebbséget, hogy a ponthátránya megnövekedésével már nem kérdezgeti mindenki a bajnoki esélyről. „Nem, nem igazán. A legtöbbet akarom kihozni a hétvégéimből. Nem akarok sokat gondolni a bajnokságra, csak arra, hogy a legtöbbet hozzam ki a hétvégékből, az elérhető legjobb helyezéssel. Aztán kiderül, mi lesz.”

Sergio Pérez (Fotó: XPB)

„Sok minden történhet, hosszú a szezon, elég gyorsan fordulhat a kocka. A tempó megvan, ez a legjobb hír” – mondta.

Pérez úgy érzi, tudja, min kell változtatnia a folytatásban. „Gondoskodom kell arról, hogy jól sikerüljenek az időmérőim, jól versenyezzek, ne kövessek el hibákat, és a rossz napokon is a lehető legtöbb pontot vigyem haza. Ez a kulcs. Nem engedhetek meg több komoly hibát a bajnokságban.”

Borítókép: Sergio Pérez (Fotó: XPB)

További tartalmak