Musorujsag
Élő Eredmények

Szemmel látható lesz a változás a McLaren autóján

Szemmel látható lesz a változás a McLaren autóján

F1i
A nyáron jön a következő jelentős fejlesztési csomag.

Miután gyengén kezdte az évet, a McLaren az Azeri Nagydíjon egy jelentősebb fejlesztési csomaggal állt elő (ezek elsősorban a padlólemezzel voltak kapcsolatosak, céljuk pedig az aerodinamika javítása volt), mellyel kapcsolatban a két versenyző visszajelzései pozitívak voltak. Miamiban viszont a gárda idei leggyengébb hétvégéjét zárta.

Monacóban aztán újra javítottak, de továbbra is messze elmaradnak az élmezőnytől valamint az üldözőboly első feléhez is zárkózniuk kell még. Ezt természetesen további fejlesztésekkel akarják megoldani, csapatvezetőjük, Andrea Stella pedig jelezte, hamarosan érkezik is egy látványos újítás.

Andrea Stella (Fotó: XPB)

„A terv az, hogy versenyképesebbé tegyük az autót” – fogalmazott az olasz. „Most végeztünk azzal a csomaggal, aminek az osztrák és a brit hétvége között kell a rendelkezésünkre állnia, és aminek magasabb szintre kell emelnie az autót. Olyan koncepciókat fejlesztünk, amelyeket sikeresnek látunk. Szemmel láthatóan más lesz, mint most” – emelte ki.

„Ez a csomag lesz az alapja a jövő évi fejlesztéseinknek is, az évad második felében pedig ismét jelentős frissítéseknek kell jönniük” – folytatta a csapatvezető, aki úgy érzi, a barcelonai pálya fekszik majd az MCL60-asnak.

„Lehet, hogy az ember remekül végrehajt egy hétvégét, de az olyan pályákon, ahol lehet előzni, tempóra is szükség lesz. Reméljük, hogy a spanyol pálya a néhány nagyobb sebességű kanyarral jobban fekszik majd az autónknak. De persze tisztában vagyunk vele, hogy javítani kell az aerodinamikai hatékonyságon, és ez meg is történik majd a következő futamokon” – ígérte.

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak