Musorujsag
Élő Eredmények

Gasly Monacóról: Nagy terhet vett le a vállunkról

Gasly Monacóról: Nagy terhet vett le a vállunkról

F1i
A csapat versenyzője, Pierre Gasly úgy érzi, az Alpine monacói dobogója és kettős pontszerzése enyhítette az istállóra nehezedő nyomást és levett némi terhet a dolgozók válláról.

A márka vezérigazgatója, Laurent Rossi a Miami Nagydíj előtt nyíltan bírálta az Alpine F1-es alakulatát a Bahreinben és Bakuban elkövetett hibák miatt, melyek elmondása szerint kívülről nézve az istálló „amatőrnek” tűnhet. Az istálló aztán csattanós választ adott a bírálatra: Monacóban kettős pontszerzéssel zártak, ráadásul Esteban Ocon révén dobogós helyezést is szereztek.

Erről Rossi is elismerően nyilatkozott, kiemelve, ezúttal büszke az Alpine dolgozóira. Panaszra egyébként már korábban, Miami után sem lehetett oka, hiszen ott is fontos pontokat gyűjtöttek. Pierre Gasly most megjegyezte, az eredmények – főleg Monaco – enyhítették a nyomást.

Valamint a csapat dolgozóinak is jót tettek, hiszen növelték önbizalmukat és az Alpine-ba vetett hitüket, ami elengedhetetlen ahhoz, hogy a folytatásban is jól szerepeljenek. „Most több mosolyt látok a csapaton belül” – jegyezte meg Barcelonában, a hétvégi Spanyol Nagydíj helyszínén. „Az eddigi tapasztalataim alapján, minél többet mosolyognak, az emberek annál hatékonyabbak.”

„Szóval, az egész csapat miatt örülök, hogy megszereztük ezt az eredményt. Így sikerült levenni némi terhet a dolgozók válláról. Nem hiszem, hogy a hozzáállásunkon ez bármit is változtatna, mert mind küzdünk és azon vagyunk, hogy a legjobbat hozzuk ki az autóból” – emelte ki.

Pierre Gasly (Fotó: XPB)

„Általános érzés volt a csapaton belül, hogy az év elején nem teljesítettünk úgy, ahogy azt reméltük. Viszont az a tény, hogy a fejlődés látható az első versenyek óta, biztosan beindít majd valamit a csapaton belül a gondolkodásmódot és az önbizalmat illetően. Valamint azzal kapcsolatban, hogy tovább lépjünk a kezdés után” – folytatta.

A folytatással kapcsolatban az Alpine vezetői a héten már megjegyezték, Monaco biztos, hogy nem kivételes alkalom volt, vagyis a soron következő viadalokon is erős teljesítményt várnak a csapattól. Gasly egyetértett ezzel.

Sok paraméter játszik ebben szerepet. Vittünk új fejlesztéseket Miamiba és azóta is jöttek újítások. Imolában értelemszerűen nem használhattuk ezeket, de Monacóban már igen. Ezek javították az általános teljesítményt. Jobban megértettük, mi jó az autón, és miben vagyunk gyengébbek. A bakui hétvégét rossz volt végigélni, de ott is tanultunk a csomagról” – mutatott rá.

„Ez is kellett ahhoz, hogy más döntéseket hozzunk Monacóra és olyan eredményt érjünk el, amilyet. Úgy érzem, hétvégéről hétvégére jobb és jobb csomaggal rendelkezünk. Az autónk következetesebben teljesít, megbízhatóbb és jobban megfelel a követelményeknek” – zárta gondolatát.

Borítókép: Pierre Gasly (Fotó: XPB)

További tartalmak