Musorujsag
Élő Eredmények

Hülkenberg meglepetést okozott, célja viszont ugyanaz maradt

Hülkenberg meglepetést okozott, célja viszont ugyanaz maradt

F1
Megtartaná lendületét a barcelonai edzésnap meglepetésembere, Nico Hülkenberg, aki harmadikként zárt a Haasszal. Konkrét célokat egyelőre nem fogalmazott meg, a cél ugyanaz, mint máskor: a legjobb helyezést akarja megszerezni az időmérőn.

Már az első szabadedzésen is biztatóan teljesített a Haas rutinos versenyzője, második nekifutásra pedig – a kettő közül a relevánsabbnak tartott gyakorláson – a barcelonai péntek legnagyobb meglepetését szállította: ő futotta meg a harmadik leggyorsabb kört. Eddig csak a címvédő és listavezető, Max Verstappen és a tabellán harmadik Fernando Alonso volt gyorsabb nála.

Hülkenberg természetesen örült a második edzésen futott tempónak, de a sokéves rutinnal a háta mögött elsősorban azért, mert sikerült hamar felvenni a ritmust és fontos adatokat gyűjteni a Haas most bevetett fejlesztéseiről.

Kapcsolódó tartalom

Jósolgatni nagyon a kiugró eredmény ellenére sem akart, vagyis megjegyezte, a cél változatlan. Az elérhető legjobb helyről akar indulni. „Csak tenni akarom a dolgom. Maximalizálni az autó teljesítményét. És igen… a lehető legjobb rajthelyre akarok kvalifikálni holnap” – jelentette ki, amikor a szombati várakozásokról kérdezték.

Nico Hülkenberg (Fotó: XPB)

Ami a pénteket illeti, elsősorban az egykörös tempóval volt elégedett. „Jó nap volt, tisztességes. Az új lágyakon elég sok tapadásunk volt egy körön. Főleg a második edzésen, ahol találtunk egy kis teljesítményt, ami az elsőn még nem volt ott. Jól ment, remélem megtartjuk a lendületet” – mondta.

Még jobban meg kell ismerni őket” – jegyezte meg a fejlesztések kapcsán. „Mindig van tennivaló, mindig lehet többet tanulni. Rendben voltak. Minden pálya más, más a karakterisztika, más az aszfalt. Most jó napunk volt, otthon éreztem magam az autóban, ami mindig jó és fontos, főleg ezen a pályán. Összességében pozitív péntek volt ez” – emelte ki.

Borítókép: Nico Hülkenberg (Fotó: XPB)

További tartalmak