Musorujsag
Élő Eredmények

Pérez: Verstappen a legkeményebb dió, de elég gyors vagyok a legyőzéséhez

Pérez: Verstappen a legkeményebb dió, de elég gyors vagyok a legyőzéséhez

The Race, Motorsport
Nincs nehezebb feladat az F1-ben Max Verstappen legyőzésénél, ám Sergio Pérez a monacói hibája után is hiszi, hogy képes rá.

Nullázott Monacóban Sergio Pérez. A hétvégéjét az időmérő edzés Q1-es felvonásában szúrta el, amikor a falba csúszott az első kanyarban. Az utolsó rajthely és egy reménytelen vasárnapi kapaszkodás lett a következmény, melyet újabb hibák követtek.

Pérez Barcelonára próbált túllépni a történteken. „Az F1 a szenvedélyem. Ezért élek. Szóval nagyon fáj, mert annyira keményen dolgozol érte, és ez olyan volt, mintha cserbenhagytam volna az egész csapatot. Szóval fáj. De már magam mögött hagytam. Fontos, hogy feltedd a kezed, és valahányszor hibázol, ezt kell tenned: vállalni a felelősséget” – mondta a hibájáról.

Sergio Perez (Fotó: Mark Thompson/Getty Images)

A hátránya 39 pontra nőtt az összetettben a Monacóban nyerő Max Verstappennel szemben, így előállt a riasztó helyzet. A Spanyol Nagydíjon megvan rá az esély, hogy Verstappen egy újabb győzelemmel legalább 46 pontra növelje az előnyét, ez pedig akkora különbség, amekkora hátrányból eddig csak egyvalaki tudott fordítani a bajnokságban: maga Verstappen tavaly…

Nem csoda, hogy Pérezt arról kérdezgetik, mennyire tud még hinni a saját esélyeiben. Ő viszont egyértelművé tette, van oka hinni benne.

„Igen, mert a tempóm megvan. Ha a balesetem úgy történt volna, hogy közben fél vagy egy másodperccel lassabb vagyok, akkor jobban aggódnék. De a jó hír, hogy megvan a tempóm ahhoz, hogy megfordítsam a dolgokat.”

„Most hétvégéről hétvégére haladok. Nyerni akarok ezen a hétvégén, és győzelmeket akarok” – mondta még a pénteki szabadedzések és az előtt, hogy az elsőn 0,8 másodpercet kapott Verstappentől.

Kapcsolódó tartalom

Elismerte, talán nincs is nehezebb kihívás annál, mint a csapattársaként legyőzni Verstappent, ám az év eddigi alakulása alapján szerinte megvan erre az esélye.

„Év eleje óta nagyjából Max szintjén voltam, néha jobb, néha rosszabb. Max csapattársának lenni talán a legkeményebb dolog, amivel szembesülhetsz, mert ő van mind közül a legjobb formában. De hiszem, hogy le lehet győzni.”

Hogy így van, azt az idei két futamgyőzelme már bizonyította. Az a köztük lévő 39 pont ugyanakkor azt mutatja, egy-egy alkalmi sikerrel nehéz messzire jutni a címvédő ellen. A kérdésre, egy szezon egészét tekintve is képes lehet-e Verstappen előtt végezni, Pérez elmondta: „Muszáj lesz. Muszáj lesz folyamatosan. És ez a legfőbb célom.”

Borítókép: Sergio Pérez (Fotó: XPB)

További tartalmak