Musorujsag
Élő Eredmények

Sargeant az F1-es életmódot is tanulja

Sargeant az F1-es életmódot is tanulja

RaceNews365
A Williams újonca, Logan Sargeant elismerte, továbbra is csak ismerkedik a Forma–1-es versenyzői életmóddal és éppen azt tanulja, hogyan kerülje el azt, hogy a sűrű menetrend mentálisan kimerítő legyen számára.

Noha leginkább az autók közötti teljesítménykülönbségből adódó szintlépés van előtérben, a kisebb kategóriákból érkező pilótáknak más fontos, az F1-ben meghatározó tényezőkhöz is alkalmazkodniuk kell. Hirtelen bekerülnek például egy sokkal nagyobb csapata, ami sokkal bonyolultabban működik és az F1-es szezon menetrendje is sokkal zsúfoltabb.

Ezen felül egy F1-es versenyzőnek sokkal több kötelezettsége is van a média, valamint a támogatók felé is. Az újoncoknak természetesen ezekhez a tényezőkhöz is alkalmazkodniuk kell. Logan Sargeant nemrég elismerte, ő ennek az útnak még mindig csak az első felén tart.

Az amerikai őszintén beszélt arról, hogy még csak tanulja az F1-es életmódot és azt, hogyan kerülje el a mentális kiégést. „Nagyon sűrű a menetrend, rengeteg marketingtevékenységünk van, sok a média és egyéb kötelezettség is, valamint nagyon sok időt töltünk a szimulátorban. Szóval nagyon kevés időd marad magadra” – fogalmazott a Beyond the Grid podcasben.

Logan Sargeant a szaúdi médianapon (Fotó: XPB)

„Most tanulom, hogyan csináljam mindezt, és ne hagyjam, hogy mentálisan annyira kimerítsenek ezek a feladatok. Továbbá azt is, hogy legyen időm arra, hogy a szabad hétvégéken a barátaimmal lógjak és golfozzak” – tette hozzá.

Megjegyezte, hozzáállásán is sokat kell változtatni, hiszen míg az előző években a kisebb kategóriákban a győzelemért és a dobogós helyezésekért harcolt (az F3-ban 2020-ban bajnokesélyes is volt), addig a Williamsnél egy-egy F1-es pontért is vért kell izzadnia. Teljesen más helyzetben van tehát most.

„Az alkalmazkodás kulcsa, legalábbis számomra, idén, hogy megértsem, nem olyan autóban ülök, amivel győzni lehet. Szóval most ez az egész arról szól, hogy felépítsem magam és segítsem a csapatot abban, hogy a lehető legmesszebb jusson” – mondta.

Eddigi legjobb F1-es élménye a Miami Nagydíj volt, ahol szó szerint hazai közönsége előtt versenyezhetett (Sargeant Miamiban nőtt fel). „Csodálatos volt a támogatás, amit a szurkolóktól kaptam. A lelátókon azt skandálták, hogy USA-USA. Még a pilótaparádés kör is fantasztikus volt. Szuper, szuper király” – zárta gondolatát.

Borítókép: Logan Sargeant (Fotó: XPB)

További tartalmak