Musorujsag
Élő Eredmények

Steiner cáfolta, hogy a Haas megegyezett az Alfa Romeóval

Steiner cáfolta, hogy a Haas megegyezett az Alfa Romeóval

F1i
A Haas csapatvezetője, Günther Steiner jelezte, az amerikaiak semmilyen egyezséget sem kötöttek az Alfa Romeóval, sőt konkrét tárgyalásokat sem folytattak még az olasz gyártóval. Állítja, csupán egy találkozóra került sor a felek között.

A Monacói Nagydíj hetében merült fel, hogy a Saubertől 2023 végén távozó Alfa Romeo a következő szezontól kezdődően a Haas névadó szponzora és partnere lesz egy hasonló együttműködés keretén belül, mint amilyen most a svájciakhoz köti őket. Néhány forrás azt is tudni vélte, hogy az amerikai alakulat évi 20 millió dollárt kaszálhat a megegyezéssel.

Nem meglepő tehát, hogy a téma a soron következő spanyol hétvége sajtónapján is előkerült: a kérdést, hogy valóban vannak-e komoly tárgyalások az Alfa Romeo és a Haas között közvetlenül a csapatvezetőnek, Günther Steinernek címezték.

A szakember válaszában jelezte, komoly kapcsolat nincs a felek között. „Sokan beszélnek nekem erről, az egyetlen, aki még nem beszélt róla velem, az az Alfa Romeo”– fogalmazott. „Egyértelmű, hogy ők most vizsgálják, mit csináljanak a folytatásban. Eljöttek hozzánk, hogy megnézzék, hogyan áll a csapat” – tette hozzá.

Günther Steiner (Fotó: XPB)

Ha csak minimális is, de volt tehát kapcsolatfelvétel a két márka között. Ebből viszont Steiner elmondása szerint egyelőre kár lenne messzemenő következtetéseket levonni, hiszen az igazán fontos Alfa-vezérekkel nem beszélt még.

„Csak bemutatkoztak nekünk, nem történt semmi más. Soha életemben nem találkoztam még a vezérigazgatóval. Csak bemutatkoztunk egymásnak. Nincs semmi rejtegetnivalónk. Az Alfa Romeo csak annyit mondott nekünk, hogy hello, és ennyi történt. Nem tudom, hogy mit csinálnak majd a jövőben” – emelte ki.

Megkérdezték tőle azt is, hogy a jelenlegi főszponzor, a Moneygram mellé fel tudnának-e venni egy másik névadó támogatót, ahogyan azt az Aston Martin esetében is láthattuk. Az olasz válaszában jelezte, mivel nincs ajánlatuk, ez sem téma.

„Nem tudom… sosem beszéltünk még erről, szóval nem tudok választ adni. Nem tudok válaszolni, hiszen a Gene-nel (Haas – a csapat alapítója és tulajdonosa) sem hoztuk még szóba ezt a lehetőséget. Semmi sincs az asztalon ezzel kapcsolatban, szóval én sem gondolok a témára. Rengeteg más dolgom van” – zárta gondolatát.

Borítókép: Alfa Romeo (Fotó: XPB)

További tartalmak