Musorujsag
Élő Eredmények

Verstappen a rekordokról: Hamiltonnak nem kell hátrafelé nézegetnie

Verstappen a rekordokról: Hamiltonnak nem kell hátrafelé nézegetnie

F1, Planet F1
Nem célja Max Verstappennek, hogy átadja a múltnak Lewis Hamilton F1-es rekordjait. Tudja, a versenyzők sorsa a mindenkori autóiktól is függ, a siker hulláma pedig egyszer elül.

Jelenleg a 39-es Max Verstappen száma. Monacóban megszerezte a 39. győzelmét, mellyel 39 pontra növelte előnyét a bajnokságban Sergio Pérezzel szemben a harmadik világbajnoki címe felé vezető úton. Sikerével egyben ő lett a Red Bull történetének legtöbb futamgyőzelmet számláló versenyzője, eggyel megelőzve Sebastian Vettelt.

Ennek kapcsán megkérdezték, elődje esetleg üzent-e neki valamit a győzelme után. „Nem. Tudom, hogy Seb szereti a statisztikáit és a számokat, de még így is van négy világbajnoki címe, míg nekem kettő. Szerintem rendben van” – mondta Verstappen.

Max Verstappen és Sebastian Vettel (Fotó: xpbimages.com )

Tekintve, hogy az évet abszolút Red Bull-dominancia jellemzi, és egyre világosabbnak tűnik, ki lesz a befutó az év végén a bajnokságokban, Verstappen hosszabb távú jövője is egyre többször jön elő. Vannak, akik szerint bőven benne van, hogy nyolcszoros világbajnok legyen, és ha ilyen ütemben halad, a 103 győzelemnél tartó Lewis Hamiltont is váratlanul hamar megközelítheti.

A Robb Report ennek kapcsán megkérdezte, kell-e tartania tőle a szinte minden rekordot tartó Lewis Hamiltonnak…

„Nem, nem gondolnám, hogy maga mögé kéne néznie. Sok mindent elért ebben a sportban. Sosem érdekelt a rekordok megdöntése, mert ilyesmi csak akkor történik, ha elég szerencsés vagy és jó autóban ülsz hosszú ideig. Nem mindenkinek adatik meg ez a luxus.”

„Szerencsére nekem már két éven át jó autóm volt, nyerhettem bajnokságokat, de lehet, hogy ennek a következő évben vége. Nem tudhatod. Csak élvezem a pillanatot, és ha a mostani év után nem történik meg újra, akkor ez van” – felelte a címvédő.

Max Verstappen és Lewis Hamilton (Fotó: Red Bull/Getty Images)

A téma a barcelonai sajtótájékoztatón is előjött. Arról kérdezték, most, hogy a Red Bull legtöbbet nyerő versenyzője lett, mik a következő céljai. „Csak szeretném folytatni, amit csinálok. Természetesen jó autóra lesz szükségem hozzá, de nem tudom, hogy ez meddig tart ki. Remélem, sokáig. Folyamatosan próbálok javulni, minden egyes évben.”

„Már sokszor elmondtam, az én célom az volt, hogy világbajnok legyek egyszer, és ez megtörtént. Most csak élvezem a pillanatot. Természetesen próbálok olyan sok versenyt nyerni, amennyit csak tudok, de sosem voltam az a típus, aki igyekezett rekordokat dönteni. Fontos, hogy élvezd. És remélem, hogy még nagyon sokáig dolgozhatok együtt az emberekkel, akikkel most dolgozom” – fogalmazott Verstappen.

További tartalmak