Musorujsag
Élő Eredmények

„Sokkolta” Hamiltont a Mercedes jó formája: A cél, hogy nyerjek. Valahogy…

„Sokkolta” Hamiltont a Mercedes jó formája: A cél, hogy nyerjek. Valahogy…

F1, Sky Sports
Pénteken késő estig dolgozott a gyenge szabadedzések után, szombaton pedig alig hitte, hogy az első sorért harcolhat Barcelonában. Lewis Hamiltont az ötödik hely bosszússá tette, a Mercedes javulása viszont felvillanyozta.

„Az autó olyan volt… mint az autó” – hangzott Lewis Hamilton mélyenszántó megállapítása a Mercedeséről a Spanyol Nagydíj csalódást keltő pénteki napjának végén. Mosolya és semmitmondása nem azt vetítette előre, hogy Barcelonában nagy eredményt érhetnek el a Monacóban megújult W14-essel, ám szombatra fordult a kocka, és a hétszeres világbajnok úgy végzett az ötödik helyen az időmérő edzésen, hogy a Q3-as hibája után az első soros helye miatt bosszankodott.

Hogy mennyire más a helyzetük, mint pénteken várta, azt Hamilton már az időmérő alatt érezte. „Érdekes volt, mert az edzés alatt arra gondoltam: a pokolba, tegnap azt mondtam, hogy be se fogok jutni a Q3-ba vagy a legjobb tízbe. Lényegében rácáfoltam a szavaimra… Igazán nagyszerű időmérő volt! És nagyon biztató számunkra, hogy ennyire versenyképesek vagyunk. El sem hittem, hogy egy ponton a legjobb háromba kerülésért harcoltunk” – mondta mosolyogva az F1 TV-nek.

A brit Sky Sportsnak eközben kifejtette:

„Először is: teljesen sokkolt a mai nap. Igazi meglepetés számomra, hogy ennyire elöl vagyunk és lényegében az első sorért harcoltunk. De az éjszaka folyamán jól dolgoztunk, elemeztünk, én is sokat dolgoztam, este tizenegyig itt voltam, és próbáltam időt találni. Reggel, amikor felkeltem, tudtam, hogy küldetésen vagyok… De mindegy is! Egyáltalán nem vártam, hogy az első sorért fogunk küzdeni.”

„Az autó ma igazán életre kelt a harmadik szabadedzéstől. És szerintem végső soron a csomag egésze miatt volt, szóval nagy-nagy köszönet mindenkinek a gyárban! Látható, hogy fejlődünk, amit jó látni. És ma élvezet volt vezetni az autót.”

Lewis Hamitlon (Fotó: XPB)

Örömébe azért némi keserűség is vegyült, hiszen tudja, a Mercedesben több volt az ötödik helynél.

„Az utolsó köröm nem volt álomkör. Lényegében egészen a tízes kanyarig a második helyen álltam, aztán megcsúsztam és két tizedet vesztettem.”

„Egyfelől tehát le vagyok sújtva, másfelől nagyon hálás vagyok, hogy harcban voltunk, megvan a tempónk. A csapat nagyszerű munkát végzett az autó javításával.”

A 10-es kanyar egyébként nem csak rajta fogott ki. Fernando Alonso is ott bukta el az első soros esélyét a megcsúszásával. „A tízes kanyarba érve a gázra léptem, és az autó túlkormányzottan megcsúszott. Még meg kell néznem, mi történt pontosan, de itt buktam el két tizedet” – mondta Hamilton, aki a második Carlos Sainztól kevesebb mint egy tizeddel maradt el.

Lewis Hamitlon (Fotó: XPB)

Összegzésként elmondta:

„Nem vagyok halálosan csalódott. Ha a bajnoki címért küzdenék, az lennék, de inkább lelkes vagyok attól, hogy itt tart az autónk. És holnap remélhetőleg előrébb fogunk jutni.”

Ami a folytatást illeti, Hamilton tett egy merész kijelentést. „A célom, hogy nyerjek. Valahogy… Erre fogok törekedni, miközben a kerekeket is lekoptatom az autóról! Próbálok a lehető legmagasabbra törni” – jelezte céltudatosan, hogy rajta bizony semmi sem fog múlni.

Azzal persze nyilvánvalóan tisztában van, hogy a győzelem nem elvárható még tőlük. Mentalitása mindenesetre megmutatja: az autó javulása valóban felvillanyozta.

Borítókép: Lewis Hamitlon (Fotó: XPB)

További tartalmak