Musorujsag
Élő Eredmények

Spanyol Nagydíj, időmérő: az első hármas nyilatkozata

Spanyol Nagydíj, időmérő: az első hármas nyilatkozata

M4 Sport
Max Verstappen nyerte a Spanyol Nagydíj időmérőjét, mégpedig meglehetősen magabiztosan – úgy is majd’ fél másodperc volt az előnye, hogy második körét be sem fejezte. Másodikként a hazai közönség előtt versenyző Carlos Sainz zárt, a harmadik rajthelyet pedig a nap legpozitívabb meglepetését szállító Lando Norris szerezte meg – nézzük, hogyan értékeltek ők hárman!

Max Verstappen (Red Bull) – 1. hely

„Az autó elég jó volt. Nehezen indult az időmérő az időjárás miatt, de amikor elkezdett száradni a pálya, a Q3-ban életre kelt a gép, élvezetes volt vezetni ezen a pályán! Nagyon szeretek Barcelonába jönni, élvezem ezt a pályát és szeretem a közönséget. Vannak szép emlékeim a pályáról, és nagyon bízom benne, hogy holnap sikerül egy újabbat szerezni.”

Carlos Sainz (Ferrari) – 2. hely

„Nagyon kellett már ez az eredmény. Nagyon szoros időmérő volt, a körülmények pedig igencsak érdekesek. Nehéz volt továbbjutni a Q1-ből és a Q2-ből, majd összerakni egy jó kört a Q3-ban. Huh, nagyon nehéz időmérő volt, az egyik legnehezebb itt Barcelonában, mióta a mezőnyben vagyok. Jól vezettem ma, jó kör volt. Mindig van egy-két tized, ami benne marad egy körben, de mindent beleadtam. Padlógázzal mentem. Szoros volt, mert ott van a McLaren, az Alpine, a Mercedes és az Aston Martin is. Ezen a hétvégén egy szinten vagyunk. Ez a második helyezés a maximum, amit most elérhettem.”

Lando Norris (McLaren) – 3. hely

„Fogalmam sincs, hogy kerültünk ide! Én is meglepődtem, hogy itt vagyok. De nagyon jó munkát végeztünk. Kis híján még a második helyezés is megvan. Harmadik lettem, ami nagyon jó eredmény. Az egész időmérőn gyors voltam, szóval boldog vagyok. Az utolsó kanyar nagyon jónak tűnik, szóval szeretem. Az egyik erősségünk a gyors kanyar, szóval örülök neki. Nehéz volt az időmérő, ezek között a körülmények között észnél kellett lenni. De illenek hozzám ezek.”

Borítókép: Lando Norris, Max Verstappen és Carlos Sainz (Fotó: XPB)

További tartalmak