Musorujsag
Élő Eredmények

A bosszantó „potyautasa” miatt jelentett tévesen esőt Russell…

A bosszantó „potyautasa” miatt jelentett tévesen esőt Russell…

Sky Sports, F1
Sokakban reményt keltett téves esőjelzésével George Russell a Spanyol Nagydíjon. Kiderült, volt egy potyautasa…

Már a Spanyol Nagydíj rajtja előtt sötét felhők fenyegették a barcelonai versenypályát, és egy ideig úgy tűnt, bármikor megérkezhet a szombatot is megzavaró eső. A verseny aztán száraz pályán rajtolt el, ám George Russell az első harmadában az egyik körben sokakban reményt keltett azzal, hogy a csapatrádión jelezte mérnökének, esőcseppeket érzékel.

Több kör is eltelt, amikor újra bejelentkezett a rádión és arról érdeklődött, látott-e rajta kívül bárki más szemerkélést. Volt egy gyanúja: a sisakján látott csepp izzadság volt, nem csapadék… Mérnöke meg is erősítette az elméletét.

Russell a futam után elárulta, egy „potyautas” okozta a zavart – és nem mellesleg egész versenyen bosszantotta is…

„Volt egy kis zavar. A verseny rajtjánál éreztem, hogy a hajam nem volt a maszkom alatt. Kikandikált alóla. Ez egyfelől nagyon zavaró volt, másfelől amikor fékezni kezdtem, esőcseppeket kezdtem látni a sisakrostélyomon. Aztán rájöttem, hogy csak izzadság cseppent rá a hajamról. Amikor fékeztem, odacsöppent a rostélyomra. Egy kicsit izgatottá váltam egy ponton…”

– mesélte a Sky Sportsnak.

George Russell (Fotó: XPB)

Az F1 TV-nek hozzátette: „Négy körömbe telt, mire rájöttem, mi történik. Elkezdtem letörölni a sisakrostélyomat, de a víz nem tűnt el. Akkor összeraktam a dolgot…”

Russellt ezt követően is bosszantotta a helyzet, csak már tudta, hogy nem esőről van szó… „Nagyon zavaró volt, mert egész verseny alatt izzadtam, és mivel a rostélyomon belül volt, letörölni sem tudtam. De mindent kézben tartottam. És örülök a fejlődésünknek” – összegzett mosolyogva a harmadik helyezett.

Borítókép: George Russell (Fotó: XPB)

További tartalmak