Musorujsag
Élő Eredmények

Beidézték a Mercedest a parc fermé-protokoll megsértése miatt

Beidézték a Mercedest a parc fermé-protokoll megsértése miatt

FIA
Beidézte a Mercedes csapatát az FIA az idei legjobb eredményüket hozó Spanyol Nagydíj után. A gyanú szerint vétettek a parc fermé-protokoll ellen.

Talán csak elszoktak a rendszeres díjátadó-látogatástól, vagy túl nagy volt az öröm, ám a Mercedesnél csúszott egy kis hiba a gépezetbe a Spanyol Nagydíj leintése után. Az FIA beidézte a csapatot a versenyt követően, mivel felmerült, hogy vétettek a parc fermé-szabályok ellen.

Egész pontosan a versenyt követő protokoll-előírások egy pontját nem tartották be, mely a versenyzők trénereinek, fizioterapeutáinak jelenlétét szabályozza. „A versenyzők fizioterapeutáinak a lihegőszobán kívül kell várakozniuk,a dobogó mögött, egészen addig, amíg a díjátadó ceremónia nem ér véget” – áll a szabályban, aminek megsértésével vádolják a csapatot.

Nem először kerül bíróság elé a gárda ezen szabály miatt. Tavaly Ausztriában is volt egy ugyanilyen ügyük, aminek a vége egy 10 ezer eurós pénzbüntetés lett. Hamilton és Russell dobogós eredményét tehát aligha kell félteniük.

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak