Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton jelezte: a napokban leül tárgyalni a Mercedesszel az új szerződéséről

Hamilton jelezte: a napokban leül tárgyalni a Mercedesszel az új szerződéséről

F1, Sky Sports
Az idényük legjobb versenye után ül tárgyalóasztalhoz Lewis Hamilton a Mercedesszel a szerződése meghosszabbítása kapcsán.

Számos pletyka napvilágot látott az elmúlt hetekben Lewis Hamiltonról. Nemrég a Ferrarival boronálták össze a hétszeres világbajnokot, egyesek tudni vélték, hogy még konkrét ajánlatot is kapott Maranellóból. Ezt később ő és a Ferrari is határozottan cáfolta.

A britnek 2023 végéig szól a megállapodása a Mercedesszel, és tartotta magát a szóbeszéd: azért húzzák még mindig a már a múlt év végén „biztosnak” jósolt új megállapodásuk megkötését, mert a csapat nem olyan versenyképes, mint várta, és Hamilton előbb szeretne meggyőződni arról, hogy a jövőben képesek lesznek esélyt biztosítani számára a nyolcadik bajnoki címe megszerzésére.

2023 Spanish Grand Prix, Sunday – LAT Images

Akár így van, akár nem, Hamilton a csapata idei legsikeresebb versenye után hintette el: hamarosan tárgyalóasztalhoz ülnek a főnökével. A brit a csapat megújult autójának első mérvadó tesztjén, a Spanyol Nagydíjon a második helyet szerezte meg, míg George Russell harmadikként ért célba.

„Nos, nem írtam még alá semmit, de egy találkozón gondolkodunk Totóval holnapra, szóval remélhetőleg el tudunk intézni valamit”

– bocsátotta előre Hamilton.

Annak kapcsán kérdezték a jövőről, hogy arról kezdett beszélni, 2024-ben reményei szerint már az év elejétől harcban lesznek a Red Bull-lal a bajnokságban. „Szerintem jó irányba haladunk, és tudom, hogy még készül pár dolog a folytatásra. Remélem, hogy év végére… nagyszerű lenne a kihívójukká válni” – mondta.

Lewis Hamilton (Fotó: Mercedes/Sam Bloxham)

Hamiltont ezek után megkérdezték, mennyire érzi fontosnak, hogy pontot tegyenek az ügy végére, és csak az autó fejlesztésére és a csapat visszatérésére fókuszálhassanak.

„Nos, láthatták a mai eredményemet. A teljesítményemre ennek nincs hatása”

– szögezte le. „Persze mindig ott van a fejedben, és amikor rendezed, akkor jobban összpontosíthatsz a jövőre. Én olyan keményen dolgozok ezzel a csapattal, ahogy csak tudok. Nagyon erősnek látom a csapatot, még mindig éhesek. Különleges volt a dobogón látni őket ma odalent. Látni az emberek izgatottságát, akikkel már olyan régóta dolgozom. És ha most visszatérünk, nagyszerű energiákat fogunk érezni az irodában.”

Kapcsolódó tartalom

„De ezeknél a srácoknál úgy megy ez, hogy két másodpercig boldogok, aztán már mennek is vissza, hogy kitalálják, hogyan nyerhetnénk meg a következő versenyt. Ezt szeretem bennük” – vallott „szerelmet” a csapatának Hamilton.

A jövőről Toto Wolff csapatfőnököt is kérdezte a brit Sky Sports. „Szerintem csak egy kis időre van szükség, hogy leüljünk egy kávé fölött. És nem fog tovább tartani fél óránál” – fogalmazott az osztrák.

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak