Musorujsag
Élő Eredmények

Hamilton szerint sínen van a Mercedes: A miénk a legjobb csapat!

Hamilton szerint sínen van a Mercedes: A miénk a legjobb csapat!

F1, Sky Sports
Határozottan jó úton jár a Mercedes Lewis Hamilton szerint. Az idei legjobb eredményük meglepte, de egyben nagyon bizakodóvá is tette őket.

Már az időmérő edzés után fel volt villanyozva a pénteken még meglehetősen komornak tűnő Lewis Hamilton, vasárnap pedig beigazolódott, hogy miért volt annyira lelkes. A Mercedes tulajdonképpen könnyedén tört előre a dobogó második és harmadik fokára Barcelonában, a csapat idei legjobb eredményét és legbőségesebb ponttermését (33) szállítva.

A hétszeres világbajnok a második, George Russell a harmadik helyen ért célba a versenyen, aminek bizonyos pontjain csak pár tizeddel autóztak gyengébb tempót, mint a győztes Max Verstappen a Red Bull-lal.

„Határozottan nem számítottunk erre az eredményre ma” – ismerte el Hamilton. „Le a kalappal a csapatom előtt! Nagy-nagy köszönet mindenkinek a gyárban, hogy ennyire nyomták és egy kicsivel közelebb vittek minket a Red Bullhoz. Még mindig előttünk vannak egy kicsivel, de üldözhetjük őket tovább. Ez egy elképesztő eredmény.”

Lewis Hamilton és Lance Stroll (Fotó: XPB)

„George fantasztikus munkát végzett! A tizenkettedik helyről jött fel a harmadikra. Sok pontot szereztünk a csapatnak. Remélem, odahaza mindenki büszkén nézte ezt a hétvégét, mert elképesztő munkát végeztek ezért az előrelépésért.”

Hamilton szerint a mostani teljesítményük egyértelmű megerősítése annak, hogy a Monacóban megújult autójuk működik, jó útra léptek a fejlesztésben.

„Az autó nagyszerű volt! Mindenképpen szükségünk lesz még pár lépésre, ha el akarjuk kapni a Red Bullt, de ez messze jobb volt annál, amire a hétvége előtt számítottam. Nagyon élveztem a versenyt.”

Max Verstappen és Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

Az F1 riporterének kérdésére, mit vártak eredetileg az új csomagjuktól, Hamilton elmondta:

„Ezt reméltük a fejlesztésektől. Nagyobb előrelépésben bíztunk. Azt mondták, a tényleges teljesítményjavulás két tizedmásodperc alatt van. Ez is jó azért, de nem annyira, mint amiért mindenki annyira dolgozik. De ez az eredmény határozottan az, amiért dolgozunk.”

Hozzátette: „Előreléptünk másodiknak a bajnokságban. Szerintem a miénk a legerősebb csapat. George és én nagyszerű eredményeket érünk el hétvégéről hétvégére. Most egy kicsit javítanunk kell a teljesítményünkön. Tudom, hogy mindenki keményen dolgozik érte, és remélhetőleg valamikor elkapjuk a Red Bullokat.”

Tekintve, hogy a múlt évi Spanyol Nagydíjon is remekül működött az autójuk, és hasonlóan bizakodóan távoztak Barcelonából, mint most, felmerül a kérdés, nem lehet-e kicsit félrevezető a mostani versenyük. A Ferrari és az Aston Martin is gyengélkedett vasárnap, mivel talán kevésbé feküdt nekik a pálya. Hamilton azonban elmondta: „Nem így nézem ezt. Szeretem félig telinek látni a poharat. Összességében jobb a tempónk, csapatként pedig jobb munkát végeztünk. Kevesebb hibával, teljesítettünk az egyes edzéseken, ma nagyszerű volt a stratégiánk.”

Az pedig számára nem is lehet kérdés, hogy végre jók az alapok. „Igen, határozottan! Amióta versenyzem, igaz, hogy ha itt gyors vagy, mindenütt gyorsnak kell lenned. De ezek az autók egy kicsit szűk tartományban működnek, szóval jöhetnek pályák, ahol nem lesz ennyire nagyszerű. De remélem, hogy nem így lesz, és ugyanolyan jó lesz, mint ezen a hétvégén” – bizakodott a brit.

Borítókép: Lewis Hamilton (Fotó: XPB)

További tartalmak