Musorujsag
Élő Eredmények

Spanyol Nagydíj: a dobogósok nyilatkozatai

Spanyol Nagydíj: a dobogósok nyilatkozatai

M4 Sport
Max Verstappen újabb magabiztos győzelmet ünnepelt Spanyolországban, a Mercedes pedig egy kettős dobogóval jelezte, elkezdtek működni a monacói fejlesztések. Lewis Hamilton második, George Russell harmadik lett a barcelonai versenyen – nézzük, hogyan értékeltek ők hárman a leintést követően!

Max Verstappen (Red Bull) – 1. hely

„Nagyon jó egy ilyen autót vezetni – ez ma is igazolást nyert. Különböző stratégiákat láthattunk ma, és szerintem mi a futam nagy részében megfelelő taktikán voltunk. Csodálatos, hogy nyerni tudtunk ezen a versenyen. Keményebb keveréken indultam, szóval tudtam, hogy a rajtnál hátrányban lehetek. Az egyes kanyar egyébként is mindig nehéz, ha kívül vagy, de szerencsére semmi sem történt. Erős hétvégénk volt újra, fontos, hogy így folytassuk szezont!”

Lewis Hamilton (Mercedes) – 2. hely

„Elképesztően jó szurkolók vannak itt, mint minden évben! Köszönöm nektek! Micsoda eredmény volt ez csapatszinten. Nem számítottunk erre. Le a kalappal a csapat előtt, óriási köszönet mindenkinek, a gyárban dolgozóknak is, akik folyamatosan mennek előre. Egy kicsit közelebb kerültünk a Red Bullhoz, de azért még hátrányban vagyunk. Üldözzük őket, ez pedig egy csodás eredmény volt. George is remek munkát végzett. A Red Bull még sokkal gyorsabb, de szeretnénk közelebb kerülni hozzájuk az év végéig, a következő évben pedig még közelebb. Most padlógázzal haladunk efelé.”

George Russell (Mercedes) – 3. hely

„Egy kicsit meglepődtem az eredményen, de le a kalappal a csapat előtt, mert remek autót adtak alám. A tizenkettedik helyről indultam és a harmadikig zárkóztam fel, ami azért biztató a jövőre nézve a csapat szempontjából is. Egyértelmű, hogy jobban éreztem magam az autóban ezúttal. Nagyon örülök ennek a dobogónak, az autó működési tartománya is jó volt.”

Borítókép: Fotó: XPB

További tartalmak