Musorujsag
Élő Eredmények

Csou: F1-es pályafutásom két legjobb napja volt!

Csou: F1-es pályafutásom két legjobb napja volt!

Alfa Romeo
Az Alfa Romeo versenyzője, Csou Kuan-jü úgy érzi, a barcelonai szombat és vasárnap volt Forma–1-es pályafutása eddigi két legjobb napja, már amennyiben a teljesítményről van szó.

A döcögős kezdés után 2022 második felében látványosan rá kezdett érezni az F1 ritmusára az Alfa Romeo újonca, aki fokozatosan közelebb került a rutinos csapattárshoz, Valtteri Bottashoz. 2023-ban a két versenyző között már teljesen nyílt a küzdelem: ha a futameredményeket nézzük (azokon a versenyeken, melyen mindketten célba értek), jelenleg 3-3 az állás.

Az állás pontok tekintetében is egyenlő: Bottas és Csou is négy-négy egységet gyűjtött az első hét versenyen. Csou barcelonai kilencedik helyezésével ért el ezt a mennyiséget, miután egész hétvégén jóval meggyőzőbb volt, mint márkatársa, aki a mezőny utolsó harmadában rekedt.

Csou viszont az időmérőn is beverekedte magát a Q2-be (Bottas ezzel kapcsolatban megjegyezte, nem is érti, hogyan), a futamon pedig a remek kezdés után végig harcban volt a pontokért, melyekből végül kettőt „vihetett haza”. Nem meglepő, hogy a leintés után olyan elégedett volt, hogy eddigi pályafutása legjobb napjairól beszélt.

Csou Kuan-jü (Fotó: XPB)

Élvezem a napot: nagyon jól sikerült verseny volt ez részemről, azt hiszem, ez a két nap a legjobb az eddigi F1-es pályafutásom során. Már, ami a teljesítményt illeti” – emelte ki a fiatal kínai az Alfa Romeo versenyösszegzőjében.

„Jól sikerült az első köröm, ami kulcsfontosságú volt ahhoz, hogy legyen esélyünk kihozni valamit ebből a futamból. A tempónk erős volt, bár voltak időszakok, amikor okosan kellett gazdálkodni a gumikkal. Tudtam, hogy nyomás alatt kell tartanom a többieket, hogy jó eredményt hozzak haza és amikor lehetőségem nyílt rá, megpróbáltam hibára kényszeríteni őket” – folytatta.

Csou a futam végén összecsapott az Alpha Tauri versenyzőjével, Cunoda Jukival, aki az FIA ítélete szerint túl agresszíven előzte őt: kiterelte az első kanyarnál. Ezért a japán öt másodperces büntetést kapott, Csou pedig így „visszanyerte” a kilencedik helyet.

„A futam végén tudtam, hogy megvan a tempóm ahhoz, hogy elkapjam Jukit. Volt DRS-em és fél autóval előtte voltam a kanyarban, de nem adott helyet, ezért nem volt más választásom, a menekülő utat kellett választanom, hogy elkerüljem az ütközést. Végül jól alakultak a dolgok, megszereztem a két pontot, ami jó eredmény volt” – zárta gondolatát.

Csou Kuan-jü (Fotó: XPB)
Borítókép: Csou Kuan-jü (Fotó: XPB)

További tartalmak