Musorujsag
Élő Eredmények

Horner szerint a telefonos epizód is bizonyítja, Verstappen magasabb szinten van

Horner szerint a telefonos epizód is bizonyítja, Verstappen magasabb szinten van

Motorsport
A Red Bull csapatvezetője, Christian Horner kijelentette, Max Verstappen azzal, hogy az autóban ülve felismerte, hogy Helmut Marko telefonja csörög a garázsban ismét bizonyította, hogy a holland már magasabb szinten teljesít.

A kétszeres világbajnok a Spanyol Nagydíj második szabadedzésén szállított egy megmosolyogtató pillanatot, amikor versenymérnökével éppen a teljesítményről egyeztetett, amikor megszólalt egy telefon a Red Bull garázsában, Verstappen pedig rögtön felismerte, hogy a tanácsadót, Helmut Markót keresik. Ezt mérnöke is „megerősítette” neki.

Valamint maga Marko is, akitől természetesen rögtön megkérdezték, valóban az ő telefonja csörgött-e a sokat emlegetett pillanatban. Nemrég a csapatvezető, Christian Horner is beszélt a „telefonos ügyről”, kiemelve, ez is azt mutatja, Verstappen szintet lépett.

Kapcsolódó tartalom

Azzal ugyanis, hogy az autóban ülve, a csapatrádión keresztül felismerte Marko csengőhangját jelezte, milyen koncentrált és mennyire figyel az apró részletekre is. „Azt hiszem, 2016-ban (amikor a Red Bullhoz került) még nagyon nyers volt. Persze akkor is hihetetlenül gyors volt, és látszott, hogy természetes tehetséggel van megáldva” – kezdte.

„A képességei továbbra is adottak és ez a természetes sebessége is megvan. De most már van tapasztalata is, már jóval összetettebb versenyző és mentálisan is erősebb. Az autóban ülve felismeri, hogy Helmut telefonja csörög. Ebből is látszik, hogy megvan benne az a plusz, ami egy másik szintre emelte őt. És azt hiszem, az benne a roppant izgalmas, hogy folyamatosan egyre jobb lesz” – emelte ki.

Max Verstappen (Fotó: Adam Pretty/Getty Images)

Verstappen a hétvége során egy másik rádiós eset miatt is a figyelem középpontjába került: versenymérnöke, Gianpiero Lambiase arra kérte, hagyja figyelem kívül a leggyorsabb kört, hiszen ezzel büntetést kockáztat a pályahatárok megsértése miatt.

A holland azonban figyelmen kívül hagyta a kérést. Horner nem gondolja, hogy ez problémát jelentene a csapat számára, versenyzőjét és a mérnököt pedig egy „öreg házaspárhoz” hasonlította. „A mérnöke csak tájékoztatta őt, hogy egy újabb szélesítés már büntetéssel járna, ezért ne kockáztasson. Olyan a kapcsolatuk, mint egy öreg házaspáré, akik arról vitatkoznak, melyik csatornát nézzék a tévében. De Max ura volt a helyzetnek. Tisztában volt a kockázattal, mégis megfutotta a leggyorsabb kört azokkal a gumikkal, amik az autón voltak” – fogalmazott.

Christian Horner (Fotó: XPB Images)
Borítókép: Max Verstappen (Fotó: XPB)

További tartalmak