Musorujsag
Élő Eredmények

Piastri a pontokról: Bármit csináltuk, esélytelenek voltunk

Piastri a pontokról: Bármit csináltuk, esélytelenek voltunk

RacingNews365
A McLaren újonca, Oscar Piastri kijelentette, autójának a barcelonai futamon egészen egyszerűen nem volt meg a tempója ahhoz, hogy a legjobb tíz között végezzen és pontokra váltsa a biztatóbb kvalifikációs teljesítményt.

Szombaton a McLaren mindkét versenyzője bejutott a Q3-ba: Lando Norris az időmérő meglepetésembere volt, miután harmadikként zárt, a fiatal márkatárs, Oscar Piasri pedig a tizedik rajthelyet tudta megszerezni. Pierre Gasly büntetése után az ausztrál nyert még egy pozíciót, a futamnak tehát a kilencedik helyről vághatott neki.

A futam aztán katasztrofálisan alakult számukra: Norris a rajt után koccant Lewis Hamiltonnal, megsérült az első szárnya, annak cseréje miatt pedig visszaesett a mezőny végére. Noha kevesebb pozíciót, de Piastri is veszített a futam elején.

A fiatal versenyzőt Sergio Pérez és George Russell is lehagyta az első etapban, majd Gasly és Charles Leclerc is elé került. A leintés után Piastri jelezte, a McLarennek most nem volt meg a tempója ahhoz, hogy maga mögött tartsa riválisait és Monaco után újra pontot szerezzen. „Hosszú futam volt, és egészen egyszerűen nem voltunk elég gyorsak a pontszerzéshez” – fogalmazott.

Oscar Piastri (Fotó: XPB)

„Nem volt meg a tempónk ahhoz, hogy bármit csinálni tudjunk. Az első köröm eléggé rossz volt, és ez nem segítette a dolgunkat. De nem hiszem, hogy egyébként versenyben lettünk volna a pontszerzéshez. Nem voltunk hozzá elég gyorsak” – tette hozzá.

Az időmérő kapcsán megjegyezte, ott Charles Leclerc, Russell és Pérez hibája is kellett a legjobb tízhez, vagyis „normál körülmények” között a Q3 is nehezen jött volna össze, és ez a versenyekre is igaz: ha nem történik valami rendkívüli, nagyon nehéz dolguk van a pontszerzéssel. „Nem gondolom, hogy normál esetben ilyen jó helyre kvalifikáltuk volna az autót” – emelte ki.

„A futam visszarántott minket a valóságba. Valószínűleg nehezebb nap volt, mint vártuk” – folytatta, majd jelezte, csapatával együtt szeretne rájönni arra, miért tudják sokkal jobban kezelni a gumikat hűvös, esős körülmények között. „Úgy tűnik, ha hideg van és nehezek a körülmények, jobban működésre tudjuk bírni őket. Ez volt Monacóban a köztesekkel és itt is az időmérőn. Ezen dolgoznunk kell, hogy megkönnyítsük az életünket a futamokon” – zárta gondolatát.

Oscar Piastri (Fotó: XPB)
Borítókép: Oscar Piastri (Fotó: XPB)

További tartalmak