Musorujsag
Élő Eredmények

Stroll azt hitte, összejön a dobogó

Stroll azt hitte, összejön a dobogó

GPFans
A csapattársát, Fernando Alonsót idén először legyőző Lance Stroll a Spanyol Nagydíj első köre után úgy érezte, a dobogós helyezés is elérhető lesz a versenyen, autójának viszont nem volt meg a tempója a pozíció tartásához.

Az ötödik helyről induló Stroll a rajt után rögtön nyert egy pozíciót, miután Lando Norris teret veszített sérült autójával. A kanadai az ötös kanyarnál még egy helyet javított, amikor maga mögé utasította Lewis Hamiltont. Ezzel már a harmadik pozícióban volt, és úgy érezte, megszerezheti idei első dobogós helyezését.

Végül azonban csak nyolc körig tudta tartani a harmadik pozíciót: az egyre jobb tempót diktáló Hamilton hamar visszaelőzte őt. Később George Russell és Sergio Pérez is elment mellette, így végül „csak” hatodikként ért célba.

„Azt gondoltam, hogy megszerezhetjük a harmadik helyet, miután megszereztük a pozíciót, de egyszerűen nem volt meg a tempónk” – ismerte el őszintén. „Ha mindent sikerül összerakni és a lehető legjobb tempónkat hozzuk, és a Mercedes úgy dolgozik mint most, a Ferrarival és a Red Bull-lal együtt, akkor nagyon nehéz dolgunk lesz, ha dobogóra akarunk állni.”

Lance Stroll (Fotó: XPB)

„Korábban is volt már olyan előzésem (mint a Hamilton elleni), szóval tudtam, hogy nyílhat egy rés, gondoltam, hogy Lewis hagy majd nekem egy kis helyet, amit meg is tett. Ez jó helyzetbe hozott az ötösnél. Egy kicsit el is húztam Lewsitól, de aztán öt körrel később éreztem, hogy a gumik fogynak és a Mercedes tovább tudta életben tartani őket. Szóval, mindenképpen dolgozunk kell pár dolgon, és erősebben kell majd visszavágnunk” – emelte ki.

Stroll a futam végén annak örülhetett, hogy a szezon során először le tudta győzni rutinosabb csapattársát, aki az utolsó körökben egyébként már ott loholt a nyomában, de jelezte, hogy nem fogja megkockáztatni az előzést, mert fontosabbnak tartja a csapatok pontjait.

Tiszteljük egymást csapattársakként és szeretnénk minél több pontot szerezni” – jegyezte meg az utolsó körök kapcsán a kanadai. „Szívás, ha ilyenkor baleset történik és pontokat veszítünk miatta. Elsősorban arról volt szó, hogy épségben célba vigyük az autókat és fontos pontokat gyűjtsünk a csapatnak. A srácok, akik elképesztően keményen dolgoznak a gyárban meg is érdemlik ezt, hogy a kemény munka után az autók egy darabban fussanak be” – zárta gondolatát.

Borítókép: Lance Stroll (Fotó: XPB)

További tartalmak